Jorge Sampaoli: Félelmet nem ismerő csapattá kell válnunk

A Sevilla mestere a Real Madrid elleni bajnoki mérkőzés előtt.

„Komoly problémáink vannak a védelemben, amelyek folyamatosan előjönnek. Úgy gondoljuk, hogy ha a kapunkon kívül akarjuk tartani őket, akkor ezen a meccsen szervezettebbnek kell lennünk, mint a közelmúltban. Ebben a rövid időben, ami rendelkezésünkre áll, ki kell alakítanunk egy jobb struktúrát, hogy le tudjuk zárni azokat a csatornákat, amelyeket ők nagyszerűen tudnak építeni.”

„Nem szerettük volna kockáztatni Marcãót a Valencia ellen, úgy gondoljuk, hogy számolhatunk vele holnap. Ő is velünk utazik. Vannak még mások, akiket sérülések hátráltatnak, és néhányukra még nem számíthatunk. Ilyen például Fernando. Acuña most tért vissza, az ő erőnléte sem tökéletes még, stb.”

„A Real Madrid néha teljesen megjósolhatatlanul játszik, mivel nincsenek fix pozícióik, a középpályától felfelé megvan a képességük arra, hogy megtartsák a labdákat, mindeközben remekül felépített védekezésük van. Emellett tele vannak önbizalommal és erős meggyőződéssel rendelkeznek, így nagyon nehéz ellenük játszani.”

Sampaoli
A kép forrása: YouTube screenshot (Sevilla CF)

„Tartanunk kell a labdát. A mérkőzés végén már nagyon kevés lehetőségünk lesz. Hátulról építkezve kell játszanunk, és egyenrangúan kell nekik mennünk. Csak így lesznek lehetőségeink.”

„A legveszélyesebb ebben a munkában az, hogy kiértékeld a teljesítményt meccs közben, és mielőbb meg kell ezt tenned, hogy képes legyél változtatásokat eszközölni, de pont ezt tettük legutóbb is. Az első félidőben nem tudtuk a játékunkat játszani, frusztrálttá váltunk. De nekik sem voltak helyzeteik, így unalmas volt a meccs.”

„Aztán megtaláltuk a területeket egy másik rendszerrel, voltak lehetőségeink, amelyekkel esélyünk volt a győzelemre is. Mindezek stresszes helyzetekhez vezetnek, sérülésekhez… Ráadásul kétnaponta meccsek vannak, így néha nincs időnk adaptálni a változtatásokat.”

„A szurkolóknak meg kell élniük, amit a csapat a pályán ad nekik. A második félidőben ugráltak. Nem is kérhetnénk többet, nekünk kell többet adnunk. Félelmet nem ismerő csapattá kell válnunk, jobb hozzáállást kell mutatnunk. Az első félidőnk elfogadhatatlan volt. Garantálnunk kell számukra a jobb élményt.”

„Nagyon várom a meccset. Nagyon várom, hogy egy bátor és élvezetes teljesítményt lássak. Az eredménytől függetlenül. El lehet képzelni, hogy ha félve megyünk oda, mi történik majd. Merészek akarunk lenni, meglátjuk, mi sül ki belőle. Szeretnénk valahogy előnyhöz jutni. Ez az álom.”

Forrás: sevillafc.es
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…