Valverde: Támadásban nagyon pontosak voltunk

A Real Madrid 3-0-s győzelmet aratott az Elche otthonában a spanyol bajnokság 10. fordulójában. A találkozó után a játékosok részéről Valverde és Lunin osztotta meg gondolatait.

Valverde

A mérkőzés

„Nagyon elégedett vagyok a befektetett munkával és azzal, hogy ismét góllal járulhattam hozzá a csapat sikeréhez. Az edző azt mondta, el kell érnem a tízgólos határt, szóval most erre koncentrálok. Van rajtam nyomás, de pozitív értelemben. Ez segített hinni magamban, önbizalmat adott és arra sarkallt, hogy még több gólt szerezzek. Támadásban pontosak voltunk és keményen védekeztünk. Lunin mentett meg minket, másképp a dolgok nehezebben alakultak volna.”

„Az edző azt mondta, hogy játsszuk a saját játékunkat. Tudjuk, hogy fontos a győzelmi széria fenntartása, mert ez mentálisan is segít bennünket. Nagyon jól dolgoztunk ma. Jól mozogtunk, így teret nyitottunk és lehetőségeket alakítottunk ki. Egy olyan fontos győzelem után, mint a Barcelona elleni, amely fizikálisan és mentálisan is megterhelő volt, nehéz ismét pályára lépni, de ha trófeákat akarunk nyerni, különösen a bajnokit, akkor minden mérkőzésen koncentrálnunk kell.”

Három elvett gól

„Furcsa. Hozzá kell szokni, manapság ilyen a futball. Ünnepled a gólod, úgy gondolod, komfortosabb helyzetbe kerültél, majd hirtelen visszavonják, majd ismét és ismét. Kicsit megtévesztő, de ez a modern futball.”

Fede Valverde

Lunin

A mérkőzés

„Furcsa meccs volt, mert három találatunkat is visszavonták, de agresszívan védekeztünk és sikerült problémákat okoznunk elöl. Jó teljesítményt nyújtottunk és irányítottuk a találkozót. Ez a csapat megköveteli, hogy minden nap koncentrálj és felkészült légy, mivel a legjobb játékosokkal és edzőkkel dolgozol együtt.”

„Az első pillanattól az utolsóig felkészültnek kell lenned, ugyanúgy kell játszanod és szervezetten kell védekezni, ez a győzelem kulcsa. Kapott gól nélkül lehozni egy meccset mindig pozitívum, a kapus és a csapat számára is. Nagyon élvezem a csapat játékát, nagyszerű érzés. Akkor is élvezed, ha csak kívülről nézed, de a pályáról is ugyanolyan élvezetes.”

Felkészülés

„Könnyű, a világ legjobb klubjában játszom. Az egész családom és én is nagyon boldog vagyok, minden napot élvezek itt. Minden nap a legjobbakkal dolgozom, remek csapattársaim vannak, ez egy nagyszerű társaság és a csapatszellem is kiváló. Magas szintű edzéseket végzünk, technikailag és fizikálisan is rengeteg munkát teszünk bele.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK