Egytől egyig: Elche – Real Madrid (0-3)

A Barcelona elleni győzelem után a Real Madrid a még nyeretlen bajnoki sereghajtó Elchéhez látogatott. Egyértelműen csak a győzelem volt elfogadható eredmény Ancelotti csapatának, lássuk hogyan sikerült ezt végrehajtani, jöjjenek a szokásos szubjektív értékelések.

Csapatok

Elche 5,37 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Leginkább a védekezésre koncentráltak érthető módon, a találkozó első felében leginkább kemény belépőkkel próbálták megtörni a madridi lendületet, ami nem feltétlen sikerült minden alkalommal. Több alkalommal a szerencse tartotta őket meccsben, a félcipőnyi hosszal a védelem vonala mögül induló madridi támadóknak köszönhetően. Reális esélyük viszont nem igazán volt a pontszerzésre, így továbbra is a tabella utolsó helyén állnak.

Real Madrid 8,59 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
Szinte tökéletes teljesítményt mutatott a vendégcsapat, végig fenntartva a tempót a meccsen, ráadásul a három elvett lesgól mellett három szabályos találat is született, így nagyon könnyen sikerült elhozni a győzelmet. Védekezésben egy-két kivételtől eltekintve stabil képet mutatott a Real Madrid, ráadásul Lunin is hozzá tudta tenni a magáét a kapott gól nélkül lehozott meccshez, így egyelőre nem lehet érezni Courtois hiányát. Támadások során több alkalommal is szemet gyönyörködtető akciókat vezettek a srácok, legtöbbször játszi könnyedséggel eldugva a labdát sikerült az Elche kapuja elé kerülni. Valverde vezető gólja után azonban csak a meccs utolsó negyedórájára tudtunk megnyugodni Benzemának köszönhetően, aki megszerezte a második szabályos gólt, a találkozót pedig utána Asensio zárta le, kialakítva a végeredményt. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Rodrygo 9,02 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
Nehezen választottam közte és Valverde között, hogy ki legyen a meccs embere, de végig nagyon veszélyesen futballozott, kiosztott két gólpasszt, a Benzemának adott assziszt pedig különösen zseniális volt. Az ellenfél védői nem igazán tudtak mit kezdeni vele, bejátszotta a teljes támadóharmadot, Benzemával pedig nagyon jól működött együtt kis területen, erre az Elche csapata nem is találta az ellenszert. Az elmúlt meccseken rengeteget változtatja a helyét, több alkalommal középen várja a labdát, ezzel teret nyitva a jobb oldalon a Valverde-Carvajal párosnak is, de plusz opciót jelent az egyérintős játékban a védők gyűrűjében. Reméljük a továbbiakban is sikerül fenntartania ezt a formát.

Andriy Lunin – 8,67 (Szerkesztői pontszám: 8)
Két nagyon komoly védése volt, ahol egyértelműen góltól mentette meg a csapatot. Így, hogy huzamosabb ideig kap lehetőséget, meg tudja mutatni a képességeit. Láthatóan lábbal sem jön zavarba, több alkalommal is kellő higgadtsággal játszotta meg a labdát, összesen két passzt rontott hátulról. 

Dani Carvajal 7,79 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Kifejezetten jól mutatott ő is, bár védekezésben nem voltak lehetetlen feladatai, így viszont foglalkozhatott ő is az előrejátékkal. Adott egy szép gólpasszt Benzemának, viszont ő is lespozícióban várta a labdát. 

Éder Militao – 7,97 (Szerkesztői pontszám: 8)
A teljesen áthatolhatatlan fal iskolapéldája volt, egyetlen esettől eltekintve, amikor viszont kissé elszámolta a labda ívét, így Luninnak kellett közelről hárítania egy beadást követően. Egyre jobb formába lendül, így nehéz lenne őt bármikor kihagyni a kezdőből. 

Antonio Rüdiger – 7,84 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Komoly energiákat ölt ő is a meccsbe védekezésben, az Elche támadóit nagyon szorosan követte a felpasszok során, így nagyon korán sikerült lelassítani az ellenfél támadásait. Kellően határozott volt, fölösleges szabálytalankodásokba nem ment bele – kivéve a találkozó végén kapott teljesen indokolatlan sárga lapját. 

David Alaba 7,93 (Szerkesztői pontszám: 8)
Ezúttal a védelem bal oldalán kapott szerepet Ancelottitól, láthatóan élvezte is, hogy többet kellett részt vennie a támadójátékban. Neki is jutott egy érvénytelenített gól, pedig annál a szituációnál tényleg csak vadászta a labdát az Elche. Védekezésben pedig hozta a szokásos magabiztosságot, nem igazán tudták átjátszani.

Toni Kroos 8,02 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Azt csinálta, amihez a legjobban ért, mélyen a védelem vonalába visszalépve elkérte a labdákat és onnan szervezte, indította a madridi támadásokat. Végig biztos opció volt a társak számára, illetve a védekezésből is kivette a részét.

Luka Modrić 8,01 (Szerkesztői pontszám: 7)
Kroos mellett a középpálya másik motorja, a varázslatból pedig jutott ezúttal is, még ha nem is játszott kiemelkedő meccset, a munkát azonban bőven beletette ő is ebbe a győzelembe. Az ellenfél térfelén rendszeresen fáradhatatlanul részt vesz a letámadásban, ezzel pedig most is sikerült megzavarni az ellenfelet. Végül bő egy óra játék után Ancelotti pihenőt adott neki, Tchouaméni váltotta. 

Fede Valverde 9,11 (Szerkesztői pontszám: 8,5)
Jelenleg a csapat egyik legjobb formában lévő játékosa, ezt lassan kijelenthetjük. A vezető találatnál sok ideje nem volt, mégis sikerült tökéletesen a hálóba tüzelnie nagyjából tizenhatról. Amellett, hogy a támadásokban hathatósan közreműködik, védekezőmunkáját is fontos kiemelni, rendszeresen zár vissza Carvajal mellé a saját tizenhatosához. 

Vinícius JR 7,05 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Egy-két villanástól eltekintve ez nem az ő meccse volt, végig kissé idegesen játszott, persze az ellenfél védői is komolyan próbára tették a béketűrését. Viszont még így is kiosztott 3 kulcspasszt, illetve azt túlzás lenne állítani, hogy kilógott volna a csapatból, egyszerűen a támadótrió másik két tagja ezúttal jobban játszott. 

Karim Benzema 8,98 (Szerkesztői pontszám: 8)
Két gólját is elvette a VAR, viszont még így is be tudott találni egy Rodrygóval való kombinációt követően. Volt hogy mélyen a saját térfelére lépett vissza a labdákért, a pálya mindkét szélén előfordult a támadások során, láthatóan élvezte a játékot. Az Aranylabda megnyerése után onnan folytatta, ahol abbahagyta, reméljük a gólok is visszatérnek állandó jelleggel a játékába. 

Cserejátékosok
Aurélien Tchouaméni 7,66 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Kifejezetten jól szállt be a játékba, legalábbis sikerült frissítést hoznia a középpályára. A harmadik gól előtt gyönyörűen ugratta ki Rodrygót, amiből aztán Asensio szerezett gólt. 

Eduardo Camavinga 7,52 (Szerkesztői pontszám: – )
Nagyjából negyedórás epizódszerep jutott neki ezúttal is, sokat nem tudott ennyi idő alatt hozzátenni a játékhoz. 

Marco Asensio 7,98 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
Ő is a 80. percben lépett pályára, nem sokkal később pedig sikerült gólt is szereznie, kialakítva ezzel a végeredményt. 

Lucas Vázquez és Nacho csak a találkozó legvégén léptek pályára, így ők ezúttal nem kapnak értékelést. 

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti 8,64 (Szerkesztői pontszám: 8)
Az látszik, hogy nem engedi elkényelmesedni a csapatot, a legerősebb kezdőjét küldte pályára a sereghajtó ellen. Ennek viszont meg is lett az eredménye, ugyanis több helyen látványos és pörgős játékkal, szép kombinációkkal szórakoztatta a szurkolókat a vendég csapat. Tartottam tőle, hogy a félidei egygólos vezetés tudatában visszaáll a csapat őrizni inkább az eredményt, viszont szerencsére nem ez volt a helyzet, ugyanúgy ment előre a Real Madrid a biztos győzelem kiharcolásáért. Ezzel a győzelemmel ideiglenesen nőtt a csapat előnye a tabella élén és várhatjuk a hétvégi Sevilla elleni ütközetet. 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK