Thibaut Courtois 2022 legjobb kapusa!

A France Football által odaítélt, legjobb kapusnak járó trófeát, vagyis a Jasin-díjat ezúttal Thibaut Courtois, a Real Madrid és a belga válogatott hálóőre vehette át az előző idényben nyújtott kiemelkedő teljesítményének elismeréseként. A blancók kapusa sorrendben Bounou, Alisson, Ederson, Maignan, Mendy, Neuer, Oblak, Trapp és Lloris előtt végzett a szavazáson.

A trófea átvétele után a belga a következő szavakkal mondott köszönetet: „Megtiszteltetés, hogy megnyertem ezt a trófeát, figyelembe véve, hogy milyen férfi és női kapusok vannak itt. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak a Real Madridnál. Hatalmas öröm, hogy ennek a nagyszerű csapatnak a része lehetek, amely ilyen kiváló idényt produkált.”

Pérez és Courtois

„Szeretnék köszönetet mondani a családomnak és a menyasszonyomnak is. Mindig fontos, hogy legyen mögötted egy család, különösen akkor, ha a dolgok nem alakulnak a legjobban.”

„Remélem, hogy megnyerem a világbajnokságot Belgiummal. 2018-ban veszítettünk Franciaország ellen, de remélem, hogy Katarban még jobbak leszünk. Nagyszerű csapatunk van, remélem, hogy különleges dolgot vihetünk véghez.”

A belga hálóőr kiemelkedő idényt tudhat maga mögött, melynek során megnyerte a BL-t, a spanyol bajnokságot és a Spanyol Szuperkupát, továbbá ő lett a BL-döntő legjobb játékosa, az Aranylabda-szavazáson pedig a hetedik helyen végzett.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK