Karim Benzema 2022 aranylabdása!

Karim Benzema lett 2022 legjobb futballistája. A Real Madrid csatárát választották a világ legjobbjának, így megkapta a 2022-es Aranylabdát Párizsban. A France Football, amely ezt a sokak által hőn áhított díjat ítéli oda, egy olyan gálaeseményen ismerte el Karim teljesítményét, ahol Florentino Pérez vezetésével klubunk is képviseltette magát. Benzema Manét, De Bruyne-t és Lewandowskit előzte meg (ebben a sorrendben) a szavazáson, ahol 180 nemzetközi újságíró adta le szavazatát, a játékosok 2021/2022-es idényben nyújtott teljesítményét alapul véve.

Benzema Zidane-tól vehette át a trófeát. „Büszkeséggel tölt el, hogy itt van előttem ez a trófea. Felvillannak az emlékek fiatal koromból, a kemény munkáról és edzésekről. Gyerekként erről álmodtam, ez a trófea mindig ott lebegett a szemem előtt. A két példaképem, Zidane és Ronaldo miatt mindig nagyon motivált voltam a megnyerése kapcsán. Ez egy olyan díj, ami minden futballista gondolataiban ott van. Nagyon nehéz megnyerni, de nem lehetetlen. Én nem csak a gólszerzésre gondolok, hanem arra is, hogy jól érezzem magam a pályán és segítsem a társaimat.”

„Ez egy egyéni díj, de egyben csapatelismerés is, számomra pedig ez az Aranylabda az embereké, mindenkié, a szurkolóké. Rengeteg munka van benne, az embernek folyamatosan mennie kell előre, még a legnehezebb időkben is. Néha el kell gondolkodnod a nehéz időszakokon, mint például amikor nem voltam a válogatott tagja, de soha nem álltam le.”

Zidane, Benzema, Pérez

„Nagyon büszke vagyok a karrieremre. Voltak nehéz időszakok a családom számára, mentálisan erősnek kellett lennem. Nagyon elégedett vagyok a munkámmal. Szeretnék köszönetet mondani a csapattársaimnak a Real Madridnál és a válogatottban. Köszönöm az edzőmnek és a nagyszerű elnökömnek, aki olyan, mintha családtagom lenne, mivel annak idején eljött a házamba, hogy leigazoljon, és megmutatta, hogy valójában milyen ember. Minden tiszteletem az övé. Szeretnék köszönetet mondani a Lyonnak és az elnöküknek is, mivel nélkülük nem sikerült volna eljutnom a Real Madridba. Köszönöm a családomnak is. A szüleim is itt vannak ma velem.”

„A kor nem számít, ha erről a trófeáról van szó. Vannak játékosok, akik megmutatták, hogy 30 felett is versenyképesek tudnak maradni, de ehhez rengeteg ambícióra, vágyra és kemény munkára van szükség. Többet kell dolgoznod és világos elképzelésekkel kell rendelkezned fejben, engem pedig ez motivált, hogy még ambiciózusabb legyek, de mindenek előtt az embernek jól kell éreznie magát a pályán.”

„Ronaldo tudja, hogy ő a hősöm, ő egy senkihez sem hasonlítható csatár. Amit a pályán csinált, történelmi volt, lehetetlen megismételni. Ő az egyetlen csatár, aki mögött leülnék a padra és egyetlen szót sem szólnék emiatt. Ő és Zizou történelmet írtak. Ronaldo a fenomén.”

Az Aranylabda lényegében egy komoly elismerése Benzema hihetetlenül sikeres évének. A francia vezetésével megszerezte 14. BL-címét, 35. bajnoki címét és 12. Spanyol Szuperkupáját a Real Madrid, ezekben a sorozatokban Karim lett a legeredményesebb játékos 15, 27 és 2 góllal. Emellett komoly szerepet játszott Franciaország Nemzetek Ligája győzelmében, a döntőben ő szerezte csapata egyik gólját.

Az Aranylabda-szavazás 30-as listájára a Real Madridból felkerült még Modrić, Courtois, Vini Jr., Casemiro és Rüdiger. A német védő 25. lett, a brazil középpályás 17., a horvát 9., a brazil támadó 8., a belga kapus pedig hetedik. Mindeközben Camavinga ott volt a Kopa-díj 9 esélyese között, ahol végül a 2. helyen végzett.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK