Courtois: Kiváltképp büszke vagyok, hiszen madridistaként nyerhettem meg ezt a díjat

Thibaut Courtois a csúcsra ért, megválasztották a 2022-es év legjobb kapusának. A díjátadó ceremónia után a Realmadrid TV munkatársának mesélt érzéseiről.

“Nagyon büszke vagyok, kiváltképp azért, mert madridistaként nyerhettem meg ezt a díjat. Ez életem egyik legkülönlegesebb pillanata. Mindig meg akartam mutatni a Real Madrid szurkolóinak, hogy sosem adom fel, és ezután is mindig keményen fogok dolgozni.”

“Mindannyian beleadunk mindent ezért a klubért. Az előző idényben azokat a nagy győzelmeket a Bernabéu hangulatának köszönhettük. Ezek eredményei az egyéni díjak is, amiket ma Benzemával nyertünk. Remélem, hogy idén is visszatérhetünk a Cibelesre.”

“Ahogy Benzema mondta a színpadon, profi játékosként figyelned, vigyáznod kell magadra. A játék egyre intenzívebb, mindent meg kell hát tennünk annak érdekében, hogy még sok éven át folytathassuk. Egy kapus számára nagyon fontos, hogy mentálisan rendben legyen. Bármelyik pillanatban rajtad állhat a világ szeme és be kell mutatnod egy olyan védést, ami eldönti a mérkőzést, ezért 90 percen át koncentráltnak kell maradnod. Ez nem mindig könnyű. Most viszont nagyon boldog vagyok.”

“Szeretném megköszönni a csapattársaimnak, edzőimnek, az elnöknek és mindenki másnak a klubnál, valamint a családomnak és szüleimnek. Amikor mindössze hétéves voltam, ők hordtak edzésre, most pedig én teszem ugyanezt a fiammal, hogy esélyt adjak neki az álma valóra váltására. Nagyon jó körülmények között neveltek. Néha nehéz volt, de áldozatok nélkül nincs siker. A menyasszonyom is rengeteget segített nekem az elmúlt két évben, mióta együtt vagyunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK