Ancelotti: Büszkék vagyunk Benzemára és Courtois-ra

A Real Madrid az Elche ellen lép pályára szerda este 21:00-kor a Martínez Valeróban. Az olasz mester megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját.

Felkészülés:
„Kicsit keményebben kell dolgoznunk a felkészülésen, különösen fejben. Teljesen normális dolog, hogy a nagyobb téttel bíró mérkőzésekre maximálisan rákoncentrálsz, ezt követően pedig nehéz dolgod van, hiszen mind fizikálisan, mind mentálisan megvisel egy ilyen összecsapás. Ezt mi is figyelembe vesszük és fejben tartjuk. Tudjuk, hogy ezúttal is három pont a tét, ahogy a vasárnapi mérkőzésen is volt.”

Benzema:
„Nagyon örülünk, kicsit úgy érezzük, hogy az Aranylabda bizonyos értelemben a miénk is. Benzema nagyon büszke arra, hogy megnyerte ezt a trófeát, megköszönte a csapattársaknak. Ez egy egyéni elismerés, de a csapat rengeteget segített neki, ez tette lehetővé, hogy megcsillogtassa a kvalitásait. Ezt most már mögöttünk hagyjuk, és a következő Aranylabdára tekintünk.”

„Ő egy olyan játékos, aki nagyobb felelősséget vállal és sokkal inkább vezérnek érzi magát a csapatban, mint nyolc évvel ezelőtt. A játéka technikailag nem sokat változott, a kvalitásai ugyanazok. Ami megváltozott az a csapaton belüli felelőssége és a hozzáállása, ahol most már igazi vezér.”

Ancelotti

A gála:
„Mindannyian büszkék vagyunk arra, amit Benzema és Courtois, vagy épp Modrić és Vini elért, és minden játékosunkra, aki közel került a győzelemhez. Szeretnék mindenkinek gratulálni, aki kapott valamilyen elismerést: Mané, Manchester City, Putellas, Gavi, Lewandowski.”

Az év klubja:
„Nem nagyon ismerem a kritériumokat, de nem sok köze van magához a csapathoz. A Real Madrid volt a legjobb csapat, mivel megnyertük a BL-t. Nem tudom, hogy mi alapján hozzák meg ezeket a döntéseket, és erről tovább beszélni tiszteletlenség lenne egy olyan klubbal szemben, amely elképesztően nagy erőfeszítéseket tett azért, hogy kiejtsen minket a BL-ből, amely megnyerte az angol bajnokságot és nagyszerű idényt produkált. A legfontosabb trófea mind közül az, amelyet mi a magasba emeltünk májusban.”

Courtois hetedik helye:
„A támadók lövik a gólokat, ők vannak a címlapokon, így egy kapus vagy középpályás számára nehezebb a rivaldafénybe kerülni. Én például sosem kaptam ilyen figyelmet. Meglepett, hogy vannak olyan játékosok, akik nem kerültek be a 30 legjobb közé, mint például Kroos, Valverde, Militão, Alaba. Lehet mondani, hogy elfogult vagyok, és valószínűleg így is van.”

Vini helyezése:
„Ez elfogadható, és arra sarkallja majd, hogy még tovább javuljon, még jobb legyen mint az előző idényben. Akkor mindenkinek újdonság volt, hogy egy ilyen kvalitású és ilyen állandó teljesítményre képes játékosunk van. Most megvan a lehetősége, hogy még motiváltabb legyen és még jobbá váljon.”

A második időszaka a klubnál:
„Nem gondoltam volna, hogy az idény ezen pontján ilyen helyzetben leszünk. Amit eddig elértünk, az nagyon jó. Teljesen normális, hogy ilyen dolgok történnek veled, amikor ennél a klubnál dolgozol, ezért sem vagyok túlságosan meglepve. Mindenem megvan ahhoz, hogy sikeres legyek itt. A klubnak megvan a történelme, megvannak a tradíciói, a versenyszellem és a játékosok kvalitásai. Az előző idényben sokkal több kétely volt bennem mint most.”

„Rendkívül fontos a személyes kapcsolat, szakmailag kihozhatsz a játékosokból 100%-ot, de emberileg még efölé is tudsz menni egy kicsit.”

Ancelotti Cholóvá válik?
„Ez dicséret. Figyeltem az Atlécito Athletic elleni meccsét, és nagyon szórakoztató összecsapás volt. Hallottam, hogy Simeone izgatottá válik az ilyen mérkőzésektől, és egyetértek vele. Egy csapat, amely ilyen szinten elkötelezett, mindig izgalmas egy edző számára.”

Iker Bravo:
„Remekül teljesít a Castillában, gyorsan fejlődik. Szükségünk volt rá a mai edzésen, de nem utazik a csapattal. A Castillával marad.”

Mbappé:
„Nem tudom, hogy mi fog történni egy-egy játékossal, de a csapatunk jövője már rendben van. Vannak olyan fiataljaink mint Vini, Rodrygo, Camavinga, Valverde, Militão… Ők írják a klub jövőjét. A játékosok jönnek-mennek, a keretünk biztosan nem lesz ugyanilyen a következő idényben, de ezek a játékosok már megmutatták, hogy milyen lesz a Real Madrid jövője.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK