Ancelotti: Mindenki kivette a részét, ez volt a győzelem kulcsa

Az olasz mester a Barcelona legyőzése után.

„Az első félidő volt a kulcs. Mi voltunk a jobb csapat, erősek és pontosak voltunk. Jól sikerült hátulról építkeznünk, pedig magasan letámadtak. Magabiztosan játszottunk, hátulról építkezve, elöl pedig erősek voltunk. Mindenki kivette a részét, ez volt a győzelem kulcsa.”

„Mind a három pontot megszereztük a bajnokság egyik erős csapata ellen, aki remekül teljesít ebben az idényben. A Barcelona jó csapat, sok erősséggel. Ez egy hosszú idén, sok meccset kell még lejátszani. Elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel.”

„Remek munkát végeztek. Kroos rengeteget segített hátulról, jól védekezett, ami nem tartozik a megszokott erősségei közé. Valverde hozta önmagát. Egyre inkább belenő abba a pozícióba. Sokkal többször érkezik az ellenfél térfelére és gólokat szerez. Elképesztő energiái vannak, nagyon tehetséges.”

Ancelotti

„Tchouaméni fiatal, de egy igazi személyiség és karakter a pályán. Kiválóan illeszkedik egy olyan középpályára, ahol már minden megvan. Sokat segít neki az, hogy Modrić és Kroos mellett játszhat, magabiztosnak érzi magát. A lényeg az egyéni kvalitásokban rejlik, neki pedig ez megvan. Nem a technikáról és a fizikumról beszélek, hanem a személyiségről és a karakterről.”

„Végig harcoltunk, meg akartuk nyerni a meccset. Nem játszhatsz minden alkalommal magas intenzitással már az első félidőtől kezdve. Korábban szerettünk volna cserélni, de irányítottuk a meccset, nem akartuk megváltoztatni a dinamikát. A Barcelona egy kicsit jobban nyomott a második félidőben. Nem játszottunk olyan jól, ahogy az elsőben, de nem sok dolog miatt kellett aggódnunk hátul.”

„Militão? Az emberfogás volt a feladata Lewandowskival szemben. Kértem, hogy ragadjon rá és legyen agresszívabb mint Alaba, akitől azt kértem, hogy a labdajáratásból vegye ki jobban a részét. Szerettem volna, ha Militão harcosabb, és csodálatos teljesítményt nyújtott. A bíró is jól végezte a munkáját.”

„Kroos tudja, hogy hogyan érzünk vele kapcsolatban. Nem kell őt nyomás alá helyeznünk, ő egy nagyon intelligens, fegyelmezett és profi srác, aki szeret a Real Madridban lenni. Bárhogy is dönt a szerződésének meghosszabbításáról, boldogok leszünk.”

„Őrült mennyiségű gólt szerezni az egy másik dolog. Mi meccseket szeretnénk nyerni, nem pedig kitömni, megsemmisíteni az ellenfeleket.”

„Az edzéseken úgy tűnt, hogy Benzema rendben van, az erőnléte még javulni fog. Remekül teljesített, egy számunkra fontos gólt szerzett. Remélem, hogy megnyeri az Aranylabdát és gratulálhatunk neki, mivel bizonyos értelemben ez a mi Aranylabdánk is lenne.”

„Az első félidőben bejött a mély védekezés és a kontrákkal való veszélyeztetés. Aztán egyre feljebb jöttünk. És persze sok örömet okoztunk egyéb dolgokkal a pályán.”

„A szurkolókkal kapcsolatban nincs újdonság. Mindig nagyon közel álltak hozzánk. Ami az előző idényben történt, az még közelebb hozott minket egymáshoz. Itt ma olyan hangulat volt, mint egy BL-estén, a csapat pedig reagált.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…