Beharangozó: Real Madrid – Barcelona

A Real Madrid a kilencedik fordulóban a Barcelonát fogadja a Santiago Bernabéuban. A mérkőzés 16:15-kor kezdődik.

Miután a hétközi BL-fordulóban a Real Madrid bebiztosította helyét a Bajnokok Ligája legjobb 16 csapata között, most ismét a LaLiga egy újabb fordulója vár Ancelotti legénységére, az ellenfél pedig nem más, mint a Barcelona. Az idény első El Clásicóján 16:15-kor indul majd útjára a labda, a cél pedig természetesen a három pont megszerzése, amivel sikerülne újra a tabella élére állni. 

A két csapat ugyannyi ponttal vág neki a küzdelmeknek, még veretlenül a bajnoki idényben. A Real Madrid egy 11 győzelmet, valamint két döntetlent magába foglaló szériában van jelenleg, ha minden sorozatot figyelembe veszünk. “Erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, ahogy bármelyik másikra” nyilatkozta Carlo Ancelotti a mérkőzés előtt. 

Az olasz mester kénytelen nélkülözni Thibaut Courtois-t, Benzema viszont visszatér a pályára a bajnokságban, ahogy Vini Jr. is. A brazil támadó a csapat eddigi legeredményesebb játékosa, köszönhetően hét találatának. 

Ami a Barcelona csapatát illeti, hét győzelemmel és egy döntetlennel érkeznek a Bernabéuba. Lewandowski a csapat legeredményesebbje, kilenc találatot jegyzett eddig a bajnokságban. És hogy némi szót ejtsünk az El Clásicók történetéről is: a két csapat mérlege jelenleg 76 madridi győzelmet, 35 döntetlent, valamint 73 Barcelona-sikert mutat. 
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK