Ancelotti: Tavaly kipróbáltam valami újat, 4-0 lett a vége, most nem tervezek ilyet

Vasárnap délután jön a szezon első El Clásicója, a Real Madrid 16:15-től a Santiago Bernabéuban fogadja a Barcelona csapatát. A találkozó előtt megtartotta sajtótájékoztatóját Carlo Ancelotti, aki beszélt a Barcáról, Rüdigerről, Benzemáról, kitért a tavalyi meccsre és a játékosok motivációjára is.

A mérkőzés
"Erre a találkozóra is ugyanúgy készülünk, ahogyan minden más meccsre. Természetesen a Real-Barca egy kicsit mégis más, ezért is egy különleges élmény ez játékosoknak és szurkolóknak egyaránt. Mindkét csapat nagyon magas minőséget képvisel. Az El Clásico, derbikhez méltóan, mindig magával hordozza az extra nyomást, az érzelmi kilengéseket, valamint a jó játék és persze a győzelem iránti vágyat."

"Egy olyan ellenféllel nézünk majd farkasszemet, mely elképesztően jól játszik, így ha győzni akarunk, akkor védekezésben és támadásban is a maximumon kell teljesítenünk. Csak nézd meg a két csapat karakterét. A Barca általában jól kezdi a meccseit és nagyon erős az első félidőben, mi pedig inkább a második játékrészben szoktuk a jobb formánkat mutatni. Nem gondolom, hogy csak ezen fog múlni a mérkőzés, de azért fontos ezt is figyelembe venni."

Thibaut Courtois
"Már jól érzi magát, viszont nagyon keveset edzett, így nem lesz ott a holnapi meccsen. A következő héten tovább folytatja az edzéseket, aztán meglátjuk, hogy pályára léphet-e a jövő hétvégén. Most az a legfontosabb, hogy megfelelő edzésmennyiség legyen a háta mögött, és visszanyerje a formáját."

Antonio Rüdiger
"Ő is jól van, viszont maszkot kell viselnie, hogy ne repedjen fel a seb. Fájdalmai nincsenek, teljesen normálisan tudott edzeni, egy igazi harcos. Nagy erőt tud hozni a csapatba, mivel szinte mindig megnyeri a párharcokat és fejjel is rendkívül erős, méghozzá mindkét kapu előtt. Nem lepett meg a hétközi egyenlítő gólja, mert ő és Militao is rendkívül jól fejelnek. Erős személyisége és remek hozzáállása van, amit a pályára is mindig kivisz. Egy győztes, aki sohasem áll le, még edzésen sem."

Rodrygo
"Rodrygo egy elképesztő tehetség, egy meccseket eldönteni képes játékos. Az idei szezonban több játéklehetőséget kapott, és meg is mutatta, hogy képes a folyamatos jó teljesítményre. Bármilyen pozícióban tud játszani a támadórészlegben, ez pedig hatalmas előny számára."

Eder Militao
"Összeszedett az idei szezonban és nagyon jól teljesít. Ez pedig magas szintú folytonossága utal. A személyisége és a fizikai kvalitásai is megvannak ahhoz, hogy klasszis belső védő váljon belőle."

Karim Benzema
"A héten már sokkal jobb formában láttam őt. Sokat javult az állapota. Biztos vagyok benne, hogy holnap a jól megszokott Karimot fogjuk látni."

A kezdőcsapat
"Nem szeretnék semmit újat feltalálni. Tavaly megpróbáltam, aminek 4-0 lett az eredménye. Olyan csapatot fogok a pályára küldeni, mely tisztában van azzal, mit is kell tennie. Egy nagyon magas szinten futballozó ellenfél a Barcelona, csak úgy tudunk versenyben lenni velük, ha jól védekezünk és jól is támadunk. Ez az egyetlen módja, hogy meccseket és trófeákat nyerj."

Madridstore akció
Kattints a kínálatért! És ne feledd, a vásárlás után jelöld, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél!

Motiváció
"Nem kell semmiféle videót megmutatni a játékosaimnak. Nagyon jól ismerik a Barcelonát. A tavalyi meccs nem lesz hatással a mostanira, mert ez egy másik szezon, másik El Clásico. Az egész világ ezt a találkozót fogja nézni, jól szeretnénk játszani és  meg akarjuk nyerni a meccset a szurkolóinkért. Igaz, hogy egy különleges mérkőzés lesz, de a szezon még nagyon hosszú, úgyhogy bármi is lesz az eredmény, nem dönt el semmit."

A Barcelona teljesítménye
"Az első bajnokit leszámítva minden meccsüket megnyerték eddig. Jó formában vannak és egy jó csapatról beszélünk. Igaz, hogy a Bajnokok Ligájában voltak problémáik, de ott ez bárkivel előfordulhat. A bajnokságban viszont remekül teljesítenek."

"Nem tudom megmondani, hogy hatással lesz-e rájuk a szerdai mérkőzés. Nekünk csak magunkra és a saját játékunkra kell koncentrálnunk, és meg kell próbálnunk nyerni. A Barcának mindene megvan ahhoz, hogy egy jó szezont fussanak. Mi másképp játszottunk az Inter ellen, amit a Barcától láttunk, az bátorságra vall. A bekapott gólok után sem álltak le, hanem próbáltak egyenlíteni és megnyerni a meccset. De ez nekem semmit sem segít, mert a holnapi egy teljesen más meccs lesz."

A Barcelona stílusa
"A játékstílusuk hozzákapcsolódott a klub történelméhez. Ezt várják el a szurkolók és ezt szeretik látni a klubnál is. Ezért pedig minden tisztelet kijár nekik. Ez egy olyan futballfelfogás, ami korábban sikereket jelentett nekik. Más kluboknál más stílusban játszanak. Azt gondolom, hogy a sikeresség nem azon múlik, hogy van-e egyfajta stílusa a csapatodnak, mert közben változnak a játékosok és ehhez alkalmazkodni kell. A legfontosabb, hogy olyan játékosaid legyenek, akiknek komfortos az adott játékstílus."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…