Mbappé már januárban távozni akar Párizsból, a Real Madridnál egyelőre nem terveznek semmit

Gondoltuk, hogy egyszer még elő fog jönni ez a téma, de azért arra nem számítottunk, hogy mindössze 4 hónappal a szerződéshosszabbítása után újra Mbappé-ről írunk majd cikket. De spanyol és francia - megbízhatónak számító - források is egyöntetűen állítják, hogy a francia távozni akar. Méghozzá minél előbb.

Először az RMC Sport írta meg, hogy Kylian Mbappé és a Paris Saint-Germain közötti kapcsolat nagyon megromlott, melynek hatására a francia támadó már a téli átigazolási időszakban el szeretne igazolni Párizsból. Ezt az értesülést nem sokkal később a MARCA is megerősítette, azóta pedig a Le Parisien, L'Equipe és szinten minden ismert sportlap átvette.

A hírek szerint Mbappé már júliusban kérte a PSG vezetőségét, hogy engedjék el, de akkor végül maradt. A támadó beismerte a családjának is, hogy hibát követett el, becsapva érzi magát és mérges Nasser Al-Khealifire is, mert a PSG vezetősége több ígéretét sem tartotta be. Feszült a helyzet, a klubnál úgy gondolják, hogy Mbappé így akar nyomást gyakorolni rájuk.

Bár cikkeztek arról, hogy Mbappé nem érzi jól magát Párizsban, ezek a mostani hírek akkor is váratlanul érkeztek. Főleg azok után, hogy négy hónapja mondott nemet a Real Madridnak és hosszabbította meg 2024-ig a szerződését.

Mbappé most viszont minél előbb távozni szeretne és ezt már a párizsi klub vezetőségének is jelezte, de az, hogy januárban bárhova eligazoljon szinte lehetetlen. Pedig a PSG elengedné a támadót, ha megfelelő ajánlat érkezik érte, ám itt jön a csavar a történetben: ugyanis Mbappéért a Real Madrid mellett a Liverpool érdeklődött komolyabban, és miután a PSG vezetősége kizárta, hogy Mbappét elengedjék a Real Madridba (a két klub között eléggé viharos a viszony a Mbappé-üzlet és a Szuperliga miatt is), így az angol csapat jöhet egyelőre szóba, már amennyiben ajánlatot tesznek a játékosért. 

Lucas Navarrete, a Managing Madrid munkatársa, a klubhoz közeli forrásra hivatkozva azt írta, hogy miután Mbappé kétszer is nemet mondott a Real Madridnak, ezért a klubnál nem biztosak benne, hogy a játékos mentalitása és hozzáállása nem fog problémát okozni a jövőben. Éppen ezért jelenleg nem is vizsgálják az átigazolása lehetőségét.

De idézzük fel azért Florentino Pérez júniusi nyilatkozatát: “Ez a Mbappé nem az az Mbappé, akit én le akartam igazolni. De ha megváltozik… Az élet hozhat ezernyi fordulatot. Úgy gondolom, hogy összezavarták, befolyásolták őt és még nagyon fiatal. A legjobbakat kívánom neki. Én csak hittem az álomban”. 

Valószínűleg a következő órákban, napokban tucatszámra jönnek majd hírek ezzel kapcsolatban, de mivel nekünk is megviselte az idegeinket, ami itt lezajlott az elmúlt évben Mbappéval kapcsolatban, ezért igyekszünk majd csak azokra a hírekre reagálni, melyek egyrészt kapcsolódnak a Real Madridhoz, másrészt több hiteles forrás is megerősített.

Forrás: MARCA, RMC Sport, Managing Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK