Carvajal: A bekapott gól elkerülése győzelmet hozott

A játékosok közül Carvajal, Camavinga és Rüdiger nyilatkozott a Getafe legyőzése után.

Carvajal:
„Az volt a célunk, hogy megszerezzük a három pontot, ez pedig sikerült. Ma úgy fekszünk le aludni, hogy a tabella élén vagyunk, ez pedig a Barcelonára helyez kisebb nyomást. Ez is egy újabb győzelem, amely magabiztosságot adhat.”

„Mindig szeretnénk több gólt szerezni, kettőt vagy hármat. Ezúttal a védekezésünk volt a kulcs. Az, hogy nem kaptunk gólt, győzelmet eredményezett. Ha egyetlen góllal nyersz és nem kapsz gólt, az még nagyobb értéket ad annak, ha elkerülöd a bekapott találatot. Remélem, hogy továbbra is képesek leszünk erre és sokkal több kapott gól nélküli meccset hozunk.”

Carvajal

„Támadások szempontjából az volt az utasítás, hogy hozzuk ki a legtöbbet abból, hogy a széleken túltengés van, mivel öt védővel vagy három középső védővel játszanak. Hátul az volt a cél, hogy tartsuk az alakzatot, mivel próbálnak minket megbontani, hogy eljuttassák a labdát a támadókhoz. A négyes sor elég jól tartotta magát, így pedig kompaktak tudtunk maradni.”

„Büntető? Kereste az elesés lehetőségét, a legkisebb érintésre is. Ez normális, az utolsó pillanatokban az ember mindent megtesz, amit csak tud. A bíró jól látta az esetet és nem fújt büntetőt.”

Camavinga:
„Hozzászoktam az ilyen meccsekhez. Sok hasonlót játszottam Franciaországban. Olyan, mint a többi, csak nagyobb az intenzitás, több az ütközés. Ez normális, ilyen a futball, örülünk a győzelemnek. Tudtuk, hogy nehéz lesz ez a mérkőzés.”

„Tchouaménivel komplett játékosok vagyunk, képesek vagyunk támadó és védekező szerepben játszani a középpályán. Amikor mindketten a pályán vagyunk, figyelünk arra, hogy mit csinál a másik. Ha látom, hogy előre tör, akkor én visszahúzódok.”

Camavinga

„Bármelyik játékosra igaz, hogy minden meccsen kezdeni szeretne, de ez nem lehetséges. Amikor játszom, megpróbálok minden tőlem telhetőt megtenni, hogy lássa az edző, hogy készen állok arra, hogy kezdő legyek.”

„Most a keddi mérkőzésre kell koncentrálnunk, csak utána foglalkozunk a Barcelona elleni összecsapással.”

Rüdiger:
„Fontos, hogy jól reagáltunk az Osasuna elleni döntetlen után. A csapat jól teljesített. Nem kaptunk gólt. Most már a következő meccsre koncentrálunk.”

„Korán betaláltunk, ez pedig nagy önbizalmat adott nekünk, de tudtuk, hogy képesek a hosszú labdáikkal problémákat okozni nekünk. Remekül védekeztünk csapatként, ez segített őket távol tartani a kapunktól.”

Rüdiger

„Tudtuk, hogy szeretnek hosszú labdákkal operálni és sok lesz a párharc. Meg kellett nyernem a sajátjaimat, úgy kellett játszanom, mint mindig. Szerettük volna kapott gól nélkül lehozni a meccset, ez pedig sikerült is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK