Ancelotti: Jobban kell védekeznünk, s ezt nemcsak én gondolom így

A Real Madrid szombat este a Getaf együtteséhez látogat a spanyol bajnokság nyolcadik fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti beszélt többek között az ellenfélről, a sérülésekről és a védelemről is.

A mérkőzésről

A kulcs mindig ugyanaz, legyen szó bármely mérkőzésről. A legtöbbet kell kihoznunk magunkból, s a jelenlegi gyengepontjaikra is figyelemmel kell a lehető legjobban felkészülnünk a holnapi bajnokira. Januárban elvéreztünk a Getafe ellen, s bár a mostani szezont nem kezdték a tavalyihoz hasonló eredményekkel, mégis nagy intenzitással, jól szervezetten játszanak. Olyan csapatuk van, amely keményen küzd, hátul határozottak és magabiztosak, nem sok mozgásteret engednek az ellenfeleiknek. Nehéz mérkőzésre számítok. A Getafe pályáján nyerni sosem könnyű, bizonyosan megnehezítik majd a dolgunk, de bízunk egy jó eredményben. A mentális felkészültség a modernkori futballban fontos tényező lett, talán emiatt aggódom a legkevésbé, hiszen a játékosok több ízben bizonyították már, hogy e tekintetben kellően erősek. . A védekezés fontos eleme a játéknak, s a tavalyi sikereinket főként ennek köszönhettük. Idén is ez lehet a döntő faktor. Épp ezért kell hátul koncentráltabbnak lennünk. Eddig elég jól teljesítettünk, de mégsem olyan jól, mint kellene. Jobban kell védekeznünk, s ezt nemcsak én gondolom így, hanem a játékosok is. A közös elemzések során ők maguk is megállapítják, hogy a védekezésünkön még van mit javítani.

A csapat karakteréről

Egy olyan Madridot látunk, amely nem pusztán egyféle játékra képes. Vannak mérkőzések, amelyeket magas letámadással, nyomásgyakorlással tudunk iránytani, és vannak olyanok, amelyeket magabiztos, mély védekezésből szerveződő játékkal tudunk eldönteni. Nem fogunk kizárólagosan egyidentitású Real Madridot látni. Olyan csapatunk van, amely képes akár birtokolni a labdát, kontrára játszani, akár mélyen védekezni, átadni a kezdeményezés lehetőségét a rivális csapat játékosainak. Én egy komplett, sokszínű Real Madridot szeretnék.

Egységről

Meghatározó körülmény, hogy mindenki kivétel nélkül egy egységet alkosson. Az utóbbi meccseken akadt több olyan momentum is, ahol párharcokat veszítettünk, hiányzott az egységesség, határozottság. A védekezést márpedig ezek a tényezők határozzák meg. Nem egy általános jelenségről beszélünk, csupán pillanatnyi, esetleges koncentráció hiányról, kihagyásról. Karim nélkül is nagyon jól teljesítettünk a támadóharmadban, ami azt a benyomást kelthette egyesekben, hogy ennyi elégséges, de nem így van.

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

 játékosok állapotának értékeléséről

Ismerve a játékosokat, minden meccsen pályára akarnak lépni. Ezt a körülményt kell helyesen értékelni. Ha háromnaponta játszunk, fontos, hogy tisztában legyünk a labdarúgók fizikai állapotával, a fáradtság mértékével. E tekintetben a játékosok jellemzően nem túl őszinték. Ha fáradtak is, azt mondják, hogy játékra kész állapotban vannak. Ez azonban sérülést eredményezhet. A magam részéről jobban szeretem, ha egy játékos elém áll és azt mondja, fáradt, kihagyná a soron következő mérkőzést. Eddigi pályafutásom során csupán két ilyen emberrel találkoztam: Pepe jelzett a Bajnokok Ligája döntője, illetve Seedorf egy bajnoki előtt.

Courtois

Egyre jobban van, de még mérlegelnünk kell, hogy velünk utazhat-e Varsóba. A repülőgépre történő lépcsőzés gondot okozhat neki, azonban az El Clásicóra rendbe jöhet.

Benzema

Ami Benzemát illeti, zsinórban két mérkőzést játszott végig egy egyhónapos kihagyást követően, kissé túlterhelt. Nem kizárt, hogy ha holnap jól érzi magát, akkor pályára lép. Vannak játékosok, akiknek kicsit több idő kell, hogy felépüljenek egy-egy sérülésből. Neki volt egy sérülése, ami miatt akadályoztatva volt, azonban én pont olyannak látom őt, mint korábban. A játékát illetően nem aggódom. Azt csinálja a pályán, amit eddig, és amit ezután is fog.

Tapasztalt védők

Rüdiger tisztában van azzal, hogy fontos a csapat számára. Ő egy világklasszis belső védő, akárcsak Militão, Alaba vagy Nacho, aki az utóbbi időben kevesebb játéklehetőséghez jutott. Nacho, ha pályára lépett, mindig jól teljesített. Ha számításba vesszük, hogy van négy világszínvonalú belső védőnk, mondhatjuk, hogy ezen a téren remekül állunk. Néha Militão pihen, néha Alaba vagy Rüdiger. Nacho mostanában kevesebbet volt foglalkoztatva, de lehet, hogy a jövőben többször jut majd szóhoz.

Kroos

Nagyon jó fizikai és mentális állapotnak örvend. Remek edzésmunkát végez, állandóan mosolyog. Soha nem érez nyomást, feszültséget, soha nem idegeskedik. Furcsállom is, akárhányszor megkérdezem, nem ideges-e, ő azt feleli, hogy egyáltalán nem. A szerződéshosszabbítás kizárólag rajta múlik. Amennyiben a folytatás mellett dönt, úgy rengeteg madridistának szerez örömöt.

Sérülések

Jelenleg Ceballos küzd komolyabb problémával, két-három hét is lehet a felépülési ideje, míg Courtois-nak az isiász okoz gondot. Mindenki más jól van. Ha háromnaponta kell játszanod, akkor komolyan kell venned a sérülés lehetőségét, ezt a helyzetet azonban eddig jól kezeltük.

Rodrygo

Intelligens és nyugodt. Elkötelezett a munkájában és borzasztóan érett, de még nagyon fiatal.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK