Egytől egyig: Real Madrid – Sahtar Donyeck (2-1)

A Real Madrid a Sahtar Donyecket fogadta a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. Ancelotti csapatának csak a győzelem volt elfogadható eredmény, a cél pedig minél hamarabb bebiztosítani a továbbjutást. Lássuk ez hogyan sikerült, jöjjön a szokásos szubjektív értékelés.

Csapatok

Real Madrid – 7,07 (Szerkesztői pontszám: 7)
Nagyon jól kezdett a csapat, Rodrygo és Vinícius góljával hamar kétgólos előnyt sikerült kiépíteni, a Sahtar nem igazán tudta átlépni a felezővonalat a hazaiak letámadásának köszönhetően. Utána azonban jött a szépítő találat, ami rendesen meg is zavarta Ancelotti csapatát, jókor jött a szünet. A második félidő nem hozott már olyan intenzitást, mint az első fél óra, viszont sorozatban érkeztek a madridi helyzetek, amelyekből viszont egyet sem sikerült értékesíteni. 34 kapura lövés, ebből 13 el is találta a kaput – jobbára a nagyon gyenge befejezések miatt a találkozó végéig kellett izgulni a győzelemért, ami annak ellenére sem volt túlságosan szívmelengető, hogy a vendégek egyáltalán nem tudtak komoly helyzetet kialakítani egy-két kósza próbálkozástól eltekintve. Trubin kapuját keresztbe-kasul körbelőtte a csapat, de mindenesetre megvan a győzelem, most ez a legfontosabb. 

Shahtar Donyeck – 5,57 (Szerkesztői pontszám: 5)
Az első félidő nagy részében a labdát is alig tudták kihozni, majd Zubkov gólja után enyhült rajtuk a szorítás, jobban tudták járatni a labdát a madridi nyomás alábbhagyásával, gyakorlatilag ez jellemezte utána az egész második játékrészt is. A madridi helyzeteket azonban így sem tudták megakadályozni, így jobbára annak köszönhetik a szoros végeredményt, hogy a Real támadói a befejezéseknél többnyire pontatlanok voltak, illetve ebben volt egy adag szerencse is, gondoljunk akár Asensio kapufájára. 

Játékosok

A mérkőzés embere – Rodrygo – 7,94 (Szerkesztői pontszám: 8)
Habár nehéz volt dönteni, mégis rá esett a választásom, góllal és gólpasszal vette ki a részét a győzelemből. Ezúttal új szerepkörben találta magát, a pálya közepén viszonylag szabadon mozoghatott, ezzel rendszeresen kimozgatva az ukránok védőit. Az első gólnál szerencsésen pattant vissza hozzá a labda, viszont jól felismerve a helyzetet utána egyből lőtt is, ezzel valamelyest meglepve az ellenfél kapusát. Nem sokkal ezután egy parádés összjátékot követően remek ütemben tálalt Vinícius elé, ezzel viszonylag hamar kialakítva egy megnyugtató előnyt, amit bár növelni és megtartani nem sikerült, a két találat végül három pontot ért. 

Andriy Lunin – 6,32 (Szerkesztői pontszám: 6)
Nem volt kifejezetten sokat tesztelve az ukrán támadások által, viszont határozottan bizonytalan volt egy-egy beívelt labdánál. A gólról nem tehetett, Alaba teljesen elváltotta magát előtte. 

Dani Carvajal – 6,11 (Szerkesztői pontszám: 5,5)
Ha a Sahtar jobban rá tud játszani Mudryk sebességére, akkor sokkal több problémája akadt volna. A támadásokat rendszeresen segítette a jobb oldalon, beadásait viszont könnyen kifejelte a vendég védelem. Volt azonban egy nagyon ígéretes mélységi indítása Alaba felé, az osztrák centerezése után azonban Benzema a kapusba lőtte a labdát. 

Éder Militão – 6,97 (Szerkesztői pontszám: 7)
Jól játszott, a Sahtar kontrái során rendszeresen jó helyen volt, így még csírájában tudta elfojtani ezeket a kísérleteket. Két fontos szerelése is volt, hosszú labdái pedig segítették a támadások építését. 

David Alaba – 6,50 (Szerkesztői pontszám: 6)
Rendszeresen lépett fel a támadásokkal, amit meg is tehetett, ugyanis az ellenfél egy-két próbálkozástól eltekintve nem tudta végig vinni a kontratámadásokat. Zubkov góljánál viszont becsülettel aludt be, amit nem teljesen értettem, mert nem volt a közelében más ukrán támadó, akire figyelnie kellett volna. 

Ferland Mendy – 6,48 (Szerkesztői pontszám: 6,5)
Volt egy nagyon fontos mentése Mudryk helyzeténél a második félidőben, de egyébként az ő oldalán kevésbé voltak aktívak a vendégek. A Sahtar letámadásait jól kezelte, a csapat támadásait segítette jobbára a bal szélen.

Aurélien Tchouaméni – 6,51 (Szerkesztői pontszám: 6)
Az ellenfél játéka okán túl sok védekező munkája nem volt, leginkább abban merült ki a feladata, hogy Kroos mellett mozgassa a labdát a két szél között. Néha kissé lassúnak éreztem, bár a csapat sem pörögte túl a meccset, de talán hamarabb is lehetőséget kaphatott volna a helyén Camavinga. 

Toni Kroos – 7,23 (Szerkesztői pontszám: 7)
A már szokásos pontosság jellemezte, 98 százalékkal passzolt, bemutatott 5 kulcspasszt. Ezen kívül hátulról szervezte a játékot, a madridi támadások alapköve volt.

Fede Valverde – 7,49 (Szerkesztői pontszám: 7,5)
A meccs végére már ő is lőtte az ellenfél kapuját, ahol érte, illetve leginkább a lelátót célozta meg, habár korábban volt néhány életerős lövése, ezek viszont általában a kapu közepét vették célba, így az ukránok hálóőre védeni tudott. Ennek ellenére a középpálya legjobbjának éreztem, legalábbis dinamikusabban mozgott a társaknál, a jobb oldalról pedig rendszeresen befelé mozogva teremtette meg a lehetőségeket. 

Vinícius Jr. – 7,22 (Szerkesztői pontszám: 7)
Egy szépségdíjas akció végén ő szerezte a második madridi gólt, de ha a befejezéseknél kicsit pontosabb, akkor ebből simán lehetett volna akár mesterhármas is, ugyanis összesen kilenc alkalommal vette célba az ellenfél kapuját, viszont rendszeresen gyengébb megoldásokat mutatott. Ezen kívül volt jópár szép megmozdulása, így a kihagyott helyzetek ellenére is jó meccset játszott. 

Karim Benzema – 6,81 (Szerkesztői pontszám: 7)
Több olyan passzt adott, amiből a társak komoly gólszerzési lehetőséget tudtak kialakítani, a legjobb előkészítőket megszégyenítő módon látta el a társakat labdákkal, összesen 6 kulcspassz fűződik a nevéhez. A kapu előtt azonban már nem ez volt a helyzet, összesen 8 alkalommal vette célba az ellenfél kapuját és bár voltak ígéretes lehetőségei, ezúttal nem tudott betalálni. Bízzunk benne, hogy hamarosan újra megtalálja a régi formáját a gólszerzés területén is. 

Cserejátékosok

Marco Asensio 5,74 (Szerkesztői pontszám: 6)
A 80. percben állt be Rodrygo helyére, nem sok kellett, hogy gólt is szerezzen, Benzema centerezése után azonban a kapufát találta el. 

Eduardo Camavinga 6,62 (Szerkesztői pontszám: 6)
Beállásával a középpályás labdatartás stabilizálása volt a cél, Ancelotti még megpróbálta kicsit felpörgetni a játékot az utolsó negyedórára. 

Edzői teljesítmény – Carlo Ancelotti 6,96 (Szerkesztői pontszám: 7)
Komoly kezdőt rakott a pályára, ezzel jelezve, hogy nem vette félvállról a találkozót. Arról már kevésbé tehetett, hogy a befejezések pontatlanok voltak, látszott is rajta a frusztráció a Sahtar gólja után. A cserékkel kicsit sokat várt, de mivel nem sikerült újabb gólt szerezni, így nem tudta pihentetni játékosait, leginkább az eredmény megőrzése volt a lényeg a találkozó utolsó szakaszában. Végül sikerült megszerezni a három pontot, egy hét múlva pedig jön is a visszavágó. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK