Ancelotti: Kulcsfontosságú szakaszhoz érkeztünk

A Real Madrid vasárnap este az Osasuna együttesét fogadja a spanyol bajnokság hetedik fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti beszélt a lehetséges kezdőről, a világbajnokságról és a közelgő Clásicóról is.

A mérkőzés

„Kulcsfontosságú szakaszhoz érkeztünk az idényben, sok mérkőzést játszunk rövid időintervallum alatt. Ez a második fontos szakasz, a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is pályára lépünk. Létfontosságú lesz a rotálás. Szerencsések vagyunk, mert nagyon erős a keretünk, minden játékos elkötelezett és megmutathatja, mire képes.”

„Ez egy kulcsfontosságú időszak, a célunk, hogy megnyerjünk minden mérkőzést. Komoly sorozatra készülünk a bajnokságban, a BL-ben pedig szeretnénk bebiztosítani a helyünk a legjobb 16 között még a világbajnokság előtt. A csapat most jól néz ki, mindenki motivált és nagyszerű elkötelezettséget mutat.”

„Ha a szövetségi kapitányokkal beszélek, az csak azért van, hogy a játékosokról informáljuk egymást. A válogatott szünet alatt sosem keresem őket.”

Benzema a kezdőben

„Jó formában van, kezdőként lép pályára holnap. Egész héten remekül edzett, együtt a csapattal. Erőnlétileg teljesen rendben van, volt ideje a felépülésre, összegyűjtötte az erejét. Szerintem készen áll és játszani fog.”

Menetrend

„Ez a legnagyobb gondunk most, nagyon sűrű és sok mérkőzés áll előttünk. A különböző szervezeteknek együtt kell dolgozniuk, hogy megoldják ezt, egyszerűen túl sok meccset kell játszanunk.”

Modrić

„Volt egy kisebb sérülése, semmi komoly. Keményen dolgozik azon, hogy szerdán már pályára léphessen. Hétfőn már a csapattal edzhet. Meglátjuk, szerdára felépül-e, a következő bajnokin már játszhat.”

Asensio és Hazard

„Rendben vannak. A válogatottjaikban játszottak, így lehetőségük volt formába lendülni. Készen állnak arra, hogy segítsék a csapatot a soron következő találkozókon.”

Carlo Ancelotti

Rodrygo

„Rodrygo a legjobb csapatom tagja.”

Játékosok, akik kevesebb lehetőséget kaptak

„Megértik ezt a helyzetet. Remek edzésmunkát végeznek, ez a legfontosabb. Szükségem van rájuk és készen állnak a játékra. Ez a kulcs azon játékosok esetében, akik kevesebb lehetőséget kapnak.”

Valverde teljesítménye

„Fede nagyon hasonlít Gerrardra. Nagyszerű látni, hogy egy ilyen sikeres játékoshoz hasonlítják. Minden megvan benne ahhoz, hogy arra a szintre jusson, amit mi is szeretnénk látni tőle.”

Benzema szezonkezdete

„Az elmúlt néhány meccsen nem szerzett gólt, mert nem játszott. Nem látok semmilyen gondot Karimmal kapcsolatban. Remekül edz. Talán az előszezonban nem volt ott végig és ez hatott rá kissé. Rövidesen azt a Karimot láthatjuk, akit mindannyian ismerünk és szeretünk, ő egy különleges játékos.”

Világbajnokság

„Nem tudjuk, mi történik majd. Azon gondolkozunk, hogyan kezeljük majd a játékosokat, akik elutaznak a világbajnokságra. Január közepéig talán csak azokat játszatjuk, akik itthon maradnak. Különbséget kell tennünk azok között, akik maradnak és azok között, akik elutaznak, mert nem játszhat mindenki, aki részt vesz a világbajnokságon. Pihenniük kell, miután hazatérnek, kapnak egy 10 napos szünetet. Nem akarunk egy kisebb előszezont tartani, mert a 10 napos pihenő még nem igényli ezt.”

El Clásico

„Az el Clásico még messze van. Most fontosabb meccseink lesznek, például az Osasuna elleni találkozó. Remekül felkészültünk a holnapi összecsapásra, a játékosok kitűnő formában vannak. Nem gondolhatunk most egy olyan meccsre, ami két hét múlva esedékes. A célunk a holnapi találkozó megnyerése, és ugyanez a helyzet a szerdaival és a jövő vasárnapival is.”

Lucas Vázquez

„Lucas részben már a társakkal edzett. Szerdán talán már bevethető lesz, vagy szombaton. Ugyanabban a helyzetben van, mint Modrić.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…