Beszámoló: Atlético Madrid – Real Madrid (1-2): Magabiztos győzelem a Metropolitanóban

A Real Madrid harcos mérkőzésen, magabiztos játékkal múlta felül városi riválisát.

A Real Madrid folytatta remek formáját a spanyol bajnokságban a válogatott szünet előtti utolsó mérkőzésen. A bajnoki listavezető az idény első madridi derbijét is megnyerte a Cívitas Metropolitanóban, ami azt jelenti, hogy az idény eddigi kilenc mérkőzéséből kilencet tudott győztesként abszolválni (hat bajnoki, két BL-meccs és az UEFA-szuperkupa). A győzelemhez ezúttal két első félidőben szerzett gól (Rodrygo, Valerde) elegendő volt. Ancelotti csapata a második félidőben is magabiztosan futballozott, azonban a 83. percben az Atlético egy megpattanó labdának köszönhetően még szépíteni tudott.

Az Atlético megnyomta a meccs elejét, és hat perccel a kezdés után egy rögzített szituációnál veszélyeztetett. De Paul ívelt középre egy szabadrúgást, Felipe azonban kapu fölé fejelt. A Madrid 13 perccel később válaszolt. Tchouaméni játszott össze tökéletesen Rodrygóval, és a védők fölött passzolt a kiugró brazilnak, aki kapásból helyezett a kapuba Oblak mellett. Szépségdíjas találat. 0-1!  A hazaiak Griezmann távoli lövésével próbáltak kiegyenlíteni, azonban Courtois számára az egyébként jól helyezett lövés nem jelentett problémát.

Real Madrid

Ahogy haladtunk előre az időben, Ancelotti csapata átvette az irányítást, és ennek meg is lett az eredménye a 36. percben. Modrić játszott össze Vinivel, a brazil aztán kapura tört, lőtt, ám lövését Oblak még kapufára tudta tolni, a kipattanóra viszont a túloldalon Valverde érkezett, és nagy erővel, de okosan helyezett a hosszúba. 0-2!

A hazaiak a második gól után fokozták a nyomást, de Carrasco próbálkozásánál Courtois ismét a helyén volt. A második félidőben a Real Madrid dominálta a meccset, de a hazaiak lényegében a semmiből, egy szerencsés góllal szépíteni tudtak. A 83. percben egy szögletrúgást követően Militão fején szerencsétlenül pattant a labda, ami Hermoso vállán kötött ki, onnan pedig mindenki meglepetésére a kapuban landolt. A 90. percben a túlpörgött Hermosót még második sárga lapjának begyűjtése után kiállította a játékvezető, miután a Real Madrid saját nevelésű játékosa a tizenhatoson belül megütötte Ceballost (persze azt hozzá kell tenni, hogy a spanyol középpályás rájátszott az esetre, de ettől függetlenül jogos volt a büntetés). A blancók végül begyűjtötték a három pontot, és továbbra is 100%-osak a bajnokságban.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…