Ancelotti: Nem is kérhetek többet ettől a csapattól

Az olasz mester az Atlético Madrid legyőzése után.

„Igazán versenyképes keretünk van, a legfontosabb játékosunk, Benzema nélkül is megcsináltuk. Tudunk még javulni néhány dologban, de az igazság az, hogy nem is kérhetnék ennél többet a csapattól. Minden meccset megnyertünk, nagyon elégedett vagyok. Büszke vagyok arra, hogy ezeket a játékosokat edzhetem.”

„Az első félidőben remekül építkeztünk hátulról, mindkét gól előtt bevonódott a játékba Courtois is. Jól járattuk a labdát, a második félidőben már nem arra koncentráltunk, hogy problémákat okozzunk nekik. Irányítottuk a meccset, de a végén vissza kellett zárnunk, mert a góljuk megnehezítette a dolgunkat. Ideális esetben sok gólt akar szerezni az ember, és el akarja kerülni a bekapott gólt, de tökéletesség nem létezik.”

Ancelotti

„Visszahúzódva védekeztünk, hozzászoktunk ehhez. Kiválóan kivettük a játékból az olyan veszélyes támadókat, mint João Félix és Griezmann. Ha Simeone azt mondja, hogy jó volt a hátravont védekezésünk, akkor ezt köszönöm neki, mivel ez szerintem dicséret. A meccs előtt köszöntem neki. Nincs semmi gond, neki ez a szokása.” [A mérkőzés után Simeone beviharzott az öltözőbe, nem fogott kezet Ancelottival – a szerk. kieg.]

„Benzema nélkül is remek volt a csapat ezeken a meccseken, minden játékos, aki a posztján játszott, kiválóan teljesített. Ma Rodrygón volt a sor, aki egy csodálatos gólt lőtt. Ennek a keretnek komoly kvalitásai vannak.”

„Valverde és Rodrygo különleges játékosok. Ilyennek kell lenniük a mai, modern futballistáknak. Több poszton képesek játszani, mind technikailag, mind fizikálisan kiválóak. A modern futballista komplett, tele van energiával és kiváló kvalitásai vannak. A modern futball kihasználja a játékosok intenzitását, mivel erre van szükség a játékhoz. Mindkét játékos komoly fejlődésen ment át, mi pedig nagyon örülünk, hogy ilyen kiválóan teljesítenek.”

Madridi uzlet
Kattints ide és nézd meg a kínálatot!

„Nem tudom elvitatni Vini tehetségét, hiszen ez segített nekünk megszerezni a második gólunkat és megnyerni a derbit.”

„A Barcelona remekül teljesít, ahogy mi is. Az Atlético nem kezdett a legjobban, de ez egy furcsa idény. Nem tudjuk, hogy a vb után mi történik majd, és ami az Atléticóval történt, az velünk vagy a Barcelonával is megtörténhet a torna után. Sokkal nagyobb lesz a verseny, mint az előző idényben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…