Ceballos: Most sokkal inkább otthon érzem magam a keretben

Dani Ceballos Alabához hasonlóan szintén a Realmadrid TV vendége volt, az interjú témája pedig nem is lehetett más, mint a madridi derbi.

“Nagyon jó formában vagyunk, jó sorozatunk van a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is. Ez a meccs jó időpontban érkezik, ez jó alkalom arra, hogy egy nagyszerű csapattal mérhessük össze az erőnket és megpróbáljunk annyi győzelmet bezsebelni, amennyit csak lehet a válogatott szünet előtt.”

“Nagyon szoros meccset várok. Az Atlético nagyon erős, szilárd csapat. Nem kapnak túlságosan sok gólt. Koncentrálnunk kell a saját játékunkra. Vannak játékosaink, akik képesek megteremteni a különbséget, ez egyfajta bónusz számunkra.”

“A szurkolók számára ez egy különleges derbi. Ezt a párharcot már akkor megjelölik a naptáraikban, amikor megtörténik a sorsolás. A Real Madrid úgy kell hogy megközelítse ezt a meccset, mint bármelyik másikat: folytatnunk kell a győzelmek sorozatát, ahogy azt az előző mérkőzéseken is tettük. A Real Madrid szurkolói mindig mellettünk vannak, a jó és rossz időkben egyaránt. Számítunk rátok ezúttal is, hiszen ti adtok bátorságot, ami segít a mérkőzések megnyerésében.”

“A formánk kulcsa még az előző idény végéből ered. Nagyon erősen fejeztük be a szezont, emellett nagyon szilárd keretünk van. Nemcsak 11 játékosról van szó, hiszen ténylegesen mély a keret. Játékosok jönnek és mennek, de mindenki hozzá tud tenni valamit a játékhoz. Ez a csapat egyik titka: mind a 23 játékos kiveszi a részét a játékból. Erre szükség is van egy ilyen hosszú, ennyi mérkőzést tartogató szezonban.”

“Nagyon jó középpályánk van, amelyet olyan játékosok alkotnak, mint Modrić vagy Kroos, akik rengeteg tapasztalattal bírnak. Aztán ott vannak a fiatal, kiemelten motivált játékosok, mint Valverde, Camavinga, Tchouaméni és jómagam. Egy igazán versenyképes középpályát formálunk így együtt. Láthattuk, hogy az edző már többféle összeállítást kipróbált, de mindig sikerrel vettük az akadályokat.”

“Az előző idényben egy nagyon komoly sérülésből kellett visszatérnem, de most szerencsére végigcsinálhattam a teljes előszezont a csapattal. Folyamatosan nyerem vissza a sebességem, napról napra erősebbnek érzem magam. Most sokkal inkább otthon érzem magam a keretben.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK