2022. October 1., Saturday

Beharangozó: Atlético Madrid - Real Madrid

  • Zs. Csaba
  • Sept. 18, 2022, 10:13 a.m.
A Real Madrid ezidáig minden tétmérkőzését megnyerte a 2022/23-as idényben, most a LaLiga 6. fordulójában szeretnének diadalmaskodni, méghozzá a városi rivális ellen.

Komoly teszt vár az eddig hibátlan, egyben listavezető Real Madridra a válogatott szünet előtt, hiszen ezúttal az Atlético Madrid lesz Carlo Ancelotti csapatának ellenfele, ráadásul a mérkőzésnek a Cívitas Metropolitano ad otthont. A habfehérek öt bajnoki győzelemmel, valamint két győztess meccsel a hátuk mögött a Bajnokok Ligájában, eggyel pedig az UEFA-szuperkupában érkezhetnek meg az ősi rivális otthonába. 

Carlo Ancelotti serege jó formának örvend, most pedig egy újabb győzelemre vadászik, ezúttal a madridi derbin. A királyiak a liga egyetlen olyan csapata, amely minden egyes eddigi bajnokiját megnyerte. Tette mindezt 15 lőtt góllal, ami mérkőzésenkénti hármas átlagot jelent. 

“A derbi egy különleges mérkőzés, így is közelítjük meg” - mondta Carlo Ancelotti a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón. Az olasz mester már a keretét is megnevezte, melynek nem tagja Benzema és Lucas Vázquez sem, akik sérülés miatt nem bevethetők. Ott van viszont Vini Jr., aki az elmúlt négy mérkőzés mindegyikén meg tudta zörgetni a hálót. 

Az Atlético egy hétközi vereséget követően készül a mérkőzésre, hiszen a Bajnokok Ligájában vereséget szenvedtek a Leverkusen ellenében. A bajnokságban viszont öt mérkőzésből hármat nyertek, emellett egy döntetlenjük és egy vereségük van mostanáig. A Metropolitanóban két győzelmet tudnak felmutatni, a Celtát 4-1-re, míg a Porto csapatát 2-1-re verték hazai pályán. A csapat legjobb góllövőiként Griezmannt és Moratát tarthatjuk számon, mindketten három találattal segítették eddig csapatukat. 


  • Forrás: realmadrid.com
  • Szerző(k): Zs. Csaba

Hozzászólások

Tabella