Valverde: Ez a győzelem egy újabb lépés a célunk felé

A játékosok közül Valverde, Nacho és Courtois nyilatkozott az RB Leipzig legyőzése után.

Valverde:
„Kezdem azt gondolni, hogy ballábas vagyok. Örülök, hogy megnyertük a meccset. Ez egy újabb lépés a célunk felé. Még hosszú az út, ez még csak a második csoportmeccs volt, de fontos volt a győzelem.”

„A mérkőzés legjobbjának járó díj a csapaté is, bár csak egy játékos kaphatja. Mindenki beletette a magáét. A szurkolók az elejétől a végéig mögöttünk álltak. A meccs utáni ünneplés csodás volt. Alig várom, hogy betalálhassak és a gólt az édesanyámnak ajánlhassam.”

Valverde

„Mondtam magamnak, hogy ma minden eddiginél biztosabb, hogy képes vagyok betalálni. Ezzel akartam kifejezni az a szeretetet, amit édesanyám a családom irányába és felém tanúsít. Nem beszéltem vele, de láttam, hogy a meccs után ő is a pályán ünnepelt.”

„Az első félidőben nehezen tudtunk a kapujuk közelébe kerülni, igazán tiszta helyzeteket kidolgozni. A másodikban jobban járattuk a labdát. Néhány támadónk és középpályásunk több helyzetet dolgozott ki és nagyobb területünk volt. Nem sikerült befejeznünk az akciókat, de miután betaláltunk, nyíltabbá vált a küzdelem.”

„Az ünneplésem? Néha így reagál az ember, ha a dolgok nem akarnak összejönni. Szerettem volna kimutatni azt a szeretetet és hálát, amit azért érzek, hogy támogatnak engem és a csapatot. Így mutattam meg a Real Madrid büszkeségét, hogy mindig harcolnunk kell.”

Nacho:
„Harcos mérkőzés volt. Fáradhatatlanul dolgoztunk, hogy megnyerjük. Elégedettek vagyunk, mivel nagy meccs volt ez ebben a csoportban.”

„Az első félidőben kissé formán kívül voltunk, területeket hagytunk nekik és ránk jöttek. Átbeszéltük a dolgot a félidőben, majd a csapat változtatott. Ráadásul a szünet után egy kicsit el is fáradtak. Ennek a csapatnak hatalmas ereje van, tele gólokkal, jól érezzük magunkat.”

„Valverde remek formában van. Bármi, ami segíti a csapatot, az nagyszerű.”

Nacho

„Marco fontos játékos volt számunkra az elmúlt években. Velünk maradt, ahelyett, hogy távozott volna. Nagyon örülök neki, mivel nem csak egy nagyszerű játékos, de jó barát is. Megmutatta, hogy mire képes, ezt kell folytatnia.”

„Remek formában vagyunk erőnléti szempontból. Nem csak ez az erősségünk, tele vagyunk energiával, erősek vagyunk. Kemény munkát végeztünk az előszezonban, most pedig ebből profitálunk a meccseinken. Ez az idény még csak most kezdődött, jó formában vagyunk, ki kell hoznunk ebből a lehető legtöbbet.”

„Minden győzelem fontos az önbizalmad növelése szempontjából. Jó hangulatban várjuk a derbit.”

Courtois:
„A Leipzig remek csapat. Tényleg szenvedtünk, mivel az első félidei teljesítményünk nem volt valami jó. A pálya állapota sem segített. Az edző néhány dolgot megváltoztatott a félidőben, és jobbá váltunk.”

„Nem volt túl sok helyzetünk, de kihasználtuk a lehetőségeinket. Ezek is olyan meccsek, amelyeket meg kell nyerned, nekünk pedig nagyon fontos volt, hogy ezt a kettőt is megnyerjük. Ha a Sahtar elleni két találkozón nyerni tudnánk, akkor továbbjutottunk. Fontos, hogy hat pontot gyűjtöttünk a lehetséges hatból.”

„A védelemben többször kellett egy az egy elleni szituációkat megoldanunk. Mindig volt előttük terület és jól járatták a labdát. Ezt észrevettük, a szünet után pedig már nem voltak olyan erősek. Javulnunk kell, mivel sok rossz passzunk volt. Végül mi voltunk a jobb csapat.”

Courtois

„Szeretnek a védelem mögé kerülni, mi pedig készültünk erre. Van néhány kiváló játékosuk, akik képesek voltak meglepni minket. Az elején nagyon figyelnem kellett hogy bemutassak néhány védést, de a második félidőben nem volt túl sok dolgom. Ez is egy újabb győzelem, egy újabb kapott gól nélküli meccs. Sikerül bekapott gólok nélküli meccseket játszanunk a BL-ben, de a bajnokságban egyelőre nem. Nézzük, hogy vasárnap sikerül-e.”

„Az, hogy hatból hat pontot szereztünk, jó kezdés. A Celtic elleni meccs kemény volt, ezt is meg kellett nyernünk, most pedig a Sahtart kell legyőznünk, hogy kilenc legyen a kilencből. Fontos, hogy megnyerjük a következő néhány meccsünket.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK