Rose: Azt hiszem, többet érdemeltünk volna

Marco Rose, a vendégek edzője mellett Raum és Forsberg is értékelte a tegnap esti mérkőzést.

Marco Rose:

„Nagyon intenzív, kiélezett mérkőzés volt, azonban a remek teljesítményünk ellenére sem sikerült elérni a kitűzött célunkat. Keserű szájízzel távozunk, azt hiszem, többet érdemeltünk volna! A meccs jelentős részében jól játszottunk, azonban a Real Madrid ellen kilencven percig kell tartanod ezt a szintet. Az első gólnál túl nagy teret engedtünk Valverdének, amiért ezen a szinten azonnal megfizetsz.”

"Jól játszottak, nyertek. Elértük, hogy végig a maximumot nyújtsák. Mit is mondhatnék még a játékukról, a képességeikről, a sebességükről? Itt van Luka, aki hosszú évek óta elképesztő magas szinten teljesít, minden adottsága megvan, hogy a legszorultabb helyzetből is a legjobban jöjjön ki. Camavinga, Alaba… Mind hihetetlenek. Mit mondhatnék erről a keretről?  Még akkor is, ha kénytelenek változtatásokat eszközölni, ők végtére a Bajnokok Ligája győztesei. Ma este megérdemelten nyertek."

"Kb. tíz kérdést kaptunk már Viníciusszal kapcsolatban. Ő egy rendkívüli labdarúgó, aki az utóbbi időben rengeteget fejlődött. Azt hiszem ma este majdnem végig sikerült tartani, semlegesíteni, a széleken jól zártunk, aztán mégis ő okozta a vesztünk."

David Raum:

„Ott folytattuk, ahol a Bundesligában abba hagytuk, nagyon sokáig kiegyensúlyozott volt a mérkőzés. Bizonyára szerezhettünk volna pontot vagy pontokat, ha a lehetőségeinket az első félidőben kihasználjuk. Mindvégig bíztattuk egymást, mindenki mindent beleadott. Nem könnyű egy ilyen közönség előtt játszani. Büszke vagyok a csapatra, ugyanakkor csalódottak is vagyunk, hogy pont nélkül kell haza térnünk.”

„Gyakorlatilag ráfagyott a mosoly az arcomra, amint meghallottam a BL-himnuszt. Két éve még a másodosztályban futballoztam, most meg a kezdőcsapat tagja lehettem a Real Madrid ellen. Ez egy valóra vált álom.”

Emil Forsberg:

„A mérkőzést megelőzően pont arról beszélgettünk a srácokkal, hogy a Real Madridnak megvan a kellő türelme ahhoz, hogy egy-egy párharcot az utolsó percekben döntsön el. Így is tettek. Jól játszottunk, nagyon sokáig partiban voltunk és irányítottuk is a meccset. Végül persze 2-0-s vereséggel, de mindenképp pozitív gondolatokkal távozunk. Alig néhány közös edzésen vagyunk túl az új edzővel, mégis elég sok elképzelését sikerült megvalósítanunk. Az elképzelés jó volt, ahhoz sajnos azonban kevés, hogy ponttal vagy pontokkal térjünk vissza Németországba.”

„Az első két csoportmeccsünket elveszítettük, természetesen nem ilyen rajtra számítottunk. Lesz még lehetőségünk javítani.”
 

Forrás: rbleipzig.com, MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Tovább

A Manchester City elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a Manchester City elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágójára. A keret Kapusok: Lunin, Kepa,…