Beszámoló: Real Madrid – RB Leipzig: Újabb három pont a BL-csoportban

A blancók egy nem túl látványos és izgalmas meccsen, egy remek véghajrának köszönhetően gyűjtötték be a három pontot a német együttes ellen.

A Real Madrid folytatja győztes sorozatát. A csapat sorozatban nyolcadik győzelmét aratta tegnap este, ezúttal az RB Leipzig együttesét legyőzve a Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában. Fede Valverde csodálatos ballábas lövése és Marco Asensio bombája elegendő volt a három ponthoz az idény első Bernabéuban lejátszott BL-mérkőzésén.

A kiegyenlített játékot hozott első félidő gól nélkül zárult, annak ellenére, hogy helyzetek mindkét oldalon adódtak. Az első néhány esetben a vendégek próbálkoztak, ám Courtois ismét magabiztos teljesítményt nyújtott. Először Nkunku vezethette a kapusra a labdát, majd Forsberg próbálkozott a tizenhatosról a 21. percben. A madridisták fél óra játék után válaszoltak, Camavinga próbálta kapura küldeni Alaba középre adott labdáját kapásból, ám csúnyán fölé lőtt.

Valverde

A 35. percben ismét a Leipzig próbálkozott, Werner küldte középre a labdát nagy erővel, azonban Nkunku lemaradt róla, így nem tudta az üres kapuba juttatni azt. A félidő utolsó tíz percében a hazai együttes vette át az irányítást, először Vini Jr. küldött középre tökéletesen egy labdát, azonban Rüdiger nem tudta kapura fejelni azt, a válláról pattant a kapu fölé. Nem sokkal később Modrić pillanatai következtek, aki először egy nagyszerű jobblábas lövést eresztett meg a tizenhatos határáról, amely néhány centivel ment el a kapu mellett, két perccel később pedig elmaradt egy büntető is, amikor a labdalevételre és kapura törésre készülő horvátot hátulról letarolta Schlager.

A második félidőben a 72. percben került rendkívül közel a Madrid a vezetés megszerzéséhez. A 72. percben Valverde indított meg egy villámgyors kontrát, amelybe Rodrygót és Vini Jr.-t is bevonta, ám az utolsó labdaérintés a tizenhatoson belül nem sikerült megfelelően. A találkozó első gólját aztán a 80. perc hozta meg. Vini Jr. küldött keresztbe egy labdát a tizenhatos előtt, Rodrygo átlépte a játékszert, ezzel megzavarva a védőket, az érkező Valverde pedig lekezelte a labdát, tolt egyet rajta és távolról védhetetlenül a kapuba lőtt. 1-0. Fede így sorozatban második meccsén talált be.

A hosszabbítás pillanataiban a csereként beállt Asensio is megvillant. Egy láthatóan betanult szabadrúgás kombináció következett, Kroos gurította le lövésre a labdát a spanyol szélsőnek, aki bal lábbal, elképesztő erővel küldte meg azt Gulácsi kapuja felé. A tökéletesen eltalált labda aztán a kapufáról pattant be, a magyar kapus teljesen tehetetlen volt. Újabb találat nem született, így a Madrid 2-0-val zárta első hazai BL-mérkőzését az idényben, ezáltal 6 ponttal vezeti az F csoportot két forduló után.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK