Valverde: Csodás volt a gólom, de a legfontosabb a győzelem

A Mallorca legyőzése után a játékosok közül Valverde és Rodrygo mondta el gondolatait az újságíróknak.

Valverde:
„Nagyon örülök a győzelemnek. A gólom csodás volt, de a legfontosabb a győzelem. Megvan bennünk a szükséges büszkeség és bátorság, hogy hátrányban is menjünk előre.”

„Elkezdtem futni, láttam a piros mezeket, megpróbáltam elkerülni őket, így tovább tudtam menni. Amikor láttam, hogy az egyik ellenfél helyet hagy nekem belül, kihasználtam ezt és ballal ellőttem a labdát. Ez egy csapatgól volt.”

Valverde

„Az előző idényben sokszor próbáltam szerencsét jobb lábbal, általában a kapufát találtam el vagy éppen csak mellé lőttem. Most bemennek a lövések, és nagyon élvezem. Szeretném a kvalitásaimat a lehető legjobban kihasználni, ezek közül pedig az egyik a labdával való futás. Amikor összejönnek a dolgok, az nagyszerű. Ha a csapat ilyen keményen dolgozik, akkor az ilyen dolgok nagy örömmel töltenek el.”

„Arra kért minket Ancelotti, hogy törjünk be az üres területeken, különösen ha a mi térfelünkön van a labda. Hagytak nekünk területet, volt sok lehetőségünk, bár a gól végül másképp jött. Elégedettek vagyunk, jól teljesítettünk.”

„Továbbra is alázatosan kell mennünk tovább, keményen dolgozva és elkötelezetten. Ugyanúgy erőfeszítéseket kell tennünk annak érdekében, hogy ez a remek sorozat folytatódni tudjon, és mehessünk tovább előre.”

Rodrygo:
„Csodás gólt lőttem, elégedett vagyok. Carvajaltól kaptam a labdát, elkezdtem futni, megnyílt a terület, így elmentem a két középső véső mellett és sikerült betalálnom.”

„Különleges érzés a szurkolóink előtt játszani. Nagyon sokat segítenek nekünk. Itt játszani egy igazi álom, én pedig megpróbálom a legtöbbet kihozni abból, amikor a Bernabéuban játszom.”

Rodrygo

„Vinivel remekül megértjük egymást. Egy kicsit közelebb kellett mennünk egymáshoz. Modrić küldte a labdákat a vonalak közé, a mester pedig azt kérte tőlem, hogy a meccs legnagyobb részében ott legyek. Megtaláltam itt a szabad területeket, összejátszottam Vinivel, a gól pedig jött. Csak közelebb kellett mennünk egymáshoz.”

„Az edző kérte, hogy törjek be az üres területekre, kerüljek a védelem mögé. Ez volt az egyetlen lehetőség, mivel nagyon szorosan védekeztek, nagyon nehéz volt a tizenhatoson belül összejátszani. Néha sikerült, de nem volt könnyű. Végül jöttek a gólok.”

„Nem is kezdhettük volna jobban az idényt. Ez a munkánk gyümölcse. Két nehéz mérkőzés vár most ránk, keményen kell dolgoznunk tovább, a megfelelő dolgokat kell elvégeznünk, mivel minden adott ahhoz, hogy remek idényünk legyen.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…