Ancelotti: Amikor példaképekről beszélünk, akkor Valverde ott van a lista elején

A Real Madrid 4-1-re legyőzte a Mallorcát a spanyol bajnokságban. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón Carlo Ancelotti beszélt a mérkőzésről, kitért Viníciusra, Valverdére és Hazard szerepére, valamint elmondta a véleményét Asensio frusztrációjáról is.

A mérkőzés

"Nagyon-nagyon jól teljesítünk. Teljes mértékben sikerült kiküszöbölnünk Benzema hiányát. Ez a mérkőzés az egész csapatnak egy nagy önbizalomlöket volt, de természetesen várjuk, hogy Karim minél előbb visszatérjen."

"Az első három gólt szeretném eltenni emlékbe a mai mérkőzésről. Mind a három gól a legmagasabb szintet képviseli. Számomra a legszebb és a legfontosabb találat az volt, ami Rodrygo és Vini Jr. összjátékából született. Mégpedig azért, mert az billentette át a csapatot, és utána minden könnyebb lett. Maga a mérkőzés viszont nem volt egyszerű: nagy volt a forróság és hátrányban is voltunk egy pontrúgás után. De a csapat mindvégig hideg fejjel és türelmesen játszott, aminek győzelem lett a vége."

A csapat állóképessége

"Ebben elég sok tényező szerepet játszik, mindenek felett a játékosok genetikája. Elképesztően sok energia, gyorsaság és erő van ebben a keretben. Emellett a játékosok hozzáállása és elköteleződése szintén fontos eleme ezeknek az eredményeknek. Mindannyian elhivatottak a mindennapos kemény munka mellett. Ezek teszik lehetővé, hogy ilyen állapotban legyenek a játékosok."

Fede Valverde

"Amikor a példaképekről beszélünk, akkor Federico ott van a lista elején. Nagyon fontos játékos számunkra. Remekül teljesít és mindig győzelemre éhes. Olyan kvalitásai és vonásai vannak, melyek lehetővé teszik számára, hogy a jövőben egy igazi vezér váljon belőle. Az emberek a tetteik, és nem csak a szavaik alapján válhatnak vezérré. Ez pedig nagyon fontos."

Vini Jr. gólsorozata

"Egy különleges játékos, főként a játékstílusa miatt, ami időnként azért irritálhatja az ellenfeleket. Mindig készen áll a cselezésre, akár győzelemre, akár vereségre áll a csapat. Amikor valaki vesztésre áll, akkor a megszokottnál dühösebben reagálhat egy-egy cselre. De ez mind a futball része, és minden ilyenből tanulni fog Vini. A játékvezető minden szempontból tiszteletet érdemel. Vini Jr. hihetetlen tehetséggel megáldott játékos, az ellenfelek pedig sokszor keményebben bánnak vele. De nincs miért megváltoznia, hiszen mindig tiszteletet mutat a bírók és az ellenfél játékosai irányába is. Ha ez mégsincs így, akkor viszont így kell tennie."

Mi változott a félidőben?

"Az volt a terv, hogy Hazard-t más pozícióba rakom, és Valverde, Rodrygo vagy Vini fog a középcsatár helyén játszani, majd onnan elmozogni. Ha nem jött volna a gól, akkor Rodrygo lett volna a csatár."

Hazard és Ceballos teljesítménye

"A mai találkozón nem sok helyet hagyott a Mallorca, nagyon zártan védekeztek, éppen emiatt Dani többet volt játékban. Hazard azt tette, amit kértem tőle: sokat mozgott visszafelé, folyamatosan területet próbált nyitni a többieknek. Mindketten jól játszottak. Az első játékrészben nehezen sikerült feltörni a védekezésüket, főleg azért, mert senki nem vette fel a középcsatár pozícióját, ha az üresben maradt. Ez viszont semmin sem változtat, a tervem továbbra is ugyanaz: Hazard vagy Rodrygo fog azon a poszton szerepelni. Amikor Hazard visszajátszik a középpályára, akkor Valverdét nem játszathatjuk a szélen."

Asensio

"Készen álltam rá, hogy Marianót és Asensiót is beküldjem, ha nem jön a második gól, de aztán Lucas Vázquez összeszedett egy kisebb sérülést, és mivel már csak egy csereablak maradt hátra, ezért nem terveztem, hogy mást is behozok. Mindegy is, a frusztrációja teljesen normális, mert ez azt jelenti, hogy játszani akar. Ő a legkevesebbet foglalkoztatott játékos idáig, és én ezzel tisztában is vagyok. Fontos része a csapatnak, és megértem a dühét, számomra ezzel nincs semmi probléma."

A világbajnokság

"Nem gondolom, hogy bármiféle problémánk lenne a vb előtt, sokkal inkább aggódunk, hogy mi lesz utána. Nem gondoltunk semmi különösre, csak arra, hogy akik nem szerepelnek a vb-n, ők szabadságot kapnak, és már az is megvan, hogy mikor kezdjük meg az edzéseket. Az biztos, hogy a visszatérők kapnak majd extra pihenőt, és biztosan nem áll majd rendelkezésemre a teljes keret az első néhány meccsen. De nincs mit tenni, ilyen a menetrend. Ma is például délután 2-kor kellett játszanunk. Szerencsére nem volt túl meleg."

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…