Ancelotti: Folytatnunk kell a remek sorozatunk a kapu előtt

A spanyol bajnokság ötödik fordulójában a Real Madrid a Mallorca együttesét fogadja vasárnap délután két órakor. A mérkőzés előtt Carlo Ancelotti tartotta meg szokásos sajtótájékoztatóját.

A mérkőzés

„A Mallorca remek munkát végzett az eddigi mérkőzésein, remekül védekeztek. Csak három gólt kaptak és azok is büntetők voltak. Védekezni fognak és kontrákból okozhatnak veszélyt elsősorban.”

„Nem változtatunk a rendszeren Benzema hiánya miatt. Hazard játszik holnap. Nincs olyan sorozata gólszerzés terén, mint Karimnak, rég játszott és ezt nem is kérhetem tőle. Nem veszíthetjük el a jó sorozatunkat a kapu előtt, remek az összjátékunk és jól mozgunk. Nem kell változtatnunk semmin.”

Benzema helyettesítése

„Hazard szerepelt a Celtic ellen és holnap is ő játszik. Remélem, meg tudja ismételni a hétközi teljesítményét. Sérülések bármikor előfordulhatnak. Benzemának volt egy kisebb gondja a Celtic ellen és tavaly decemberben is hiányzott egy rövid ideig, de akkor is képesek voltunk pótolni. A csapat nélküle is remekül játszott Skóciában, különösen elöl, remélem, holnap is ezt láthatjuk.”

„Nem siettetjük Benzema visszatérését. Nem játszik majd szerdán és aztán meglátjuk, a derbin bevethető lesz-e. Ha akkor sem szerepelhet, akkor szerintem a válogatottal sem utazik el. Karim sok gólt szerez, tavaly is hatalmas szerepet játszott a trófeák elhódításában. Ha arra várunk, hogy egy játékos fizikailag rendben legyen, az pozitívum, nem pedig egy negatív dolog. A csapat támadószekciója komoly minőséget képvisel Vinivel, Rodrygóval, Hatard-ral, Asensióval és időnként Marianóval, aki a levegőben jelent igazi veszélyt. Rengeteg opciónk van a sorozatunk folytatására. Nincs természetes helyettesünk a világ legjobb támadójának pótlására. Neki nincs alternatívája a piacon, de helyettesíthető más játékosokkal, akiknek mások az erősségeik.”

Vini Jr.

„A célja, hogy ugyanúgy játsszon, mint eddig és a pozitív oldalát mutassa. Remekül teljesített tavaly és idén is kiemelkedő. Állandósult a formája, az ünneplései pedig… Brazil, nagyszerű táncos, nem hinném, hogy ez bárkit is zavarna.”

„Javult a befejezése és rendszeresen betalál. Nem látni, hogy sok helyzetet kihagyna. Azt mondanám, hogy még mindig fejlődni akar és szeretné fenntartani ezt a remek formát.”

Carlo Ancelotti

Courtois

„Kisebb gondja volt a térdével, de rendesen edzett. Jól van. Néhány napig nem érezte annyira jól magát, de játszani fog holnap.”

A Real Madrid stílusa

„A csapat megérdemli a kapott elismerést, egy 33 passzos támadásból szerzett találat pedig nem határozza meg a teljes identitásunkat. A mérkőzésnek már majdnem vége volt és szerettük volna hosszan birtokolni a labdát. A statisztikák azt mutatják, hogy kevesebb, mint tíz átadásból könnyebb betalálni. A számok alapján nagyon kevés gól születik több, mint tíz passz után. Mondhatjuk azt, hogy az utóbbi években a labdabirtoklásra épülő játék divatos és sikeres volt. A futball változik, egyre direktebbé válik. Ez a stílus már nem olyan népszerű, mint pár évvel ezelőtt.”

Rotáció

„Rengeteg adat áll a rendelkezésünkre és figyelembe kell vennünk, hogy ki hány percet játszott. Ezek csak azt erősítik meg, amit a pályán is látok. Ha látok egy játékost, aki fáradt és az adatok is ezt támasztják alá, akkor pihentetni fogom. Ha látok valakit, aki friss, de a számok alapján fáradt lehet, pályára küldöm.”

Ceballos

„Lehet, hogy lehetőséget kap holnap.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…