A Real Madrid erősségei

A Real Madrid a Celtic Parkban demonstrálta, hogy nem csak erőnlétileg vannak rendben az idény első szakaszában.

A királyi gárda eddigi meccsein a második félidő hozta meg az áttörést, a fizikai fölény és a gyorsaság kombinációja megállíthatatlannak bizonyult az ellenfelek számára. Ez tény. Azonban nem nyerhet egy csapat csak azért, mert frissebb, mint ellenfele. Így nyerte meg a klub a Bajnokok Ligáját is. A végén már kissé szenvedve, de tudva, hogyan kell türelmesen és mérsékelten játszani, hatékonyan kihasználva a labdabirtoklást. Elég emlékezni a Chelsea elleni mérkőzés első félidejére a Stamford Bridge-n.

Glasgow-ban az első találatot egy gyönyörű támadás előzte meg 22 passzal, a végén egy remek kényszerítővel – és sarkazással – Hazard és Valverde között, valamint egy csodálatos passzal az uruguayitól Vinícius irányába. Ha az első találatot egy sokrészes, aprólékos és gyönyörű munkának tartjuk, akkor a harmadikat viszont igazi művészetnek kell hívnunk.

Dani Carvajal and Eden Hazard

33 átadás előzte meg Hazard gólját, az ellenfél játékosai hozzá sem tudtak nyúlni, a Celtic tizenhatosától egészen a védelemig járt a labda, majd vissza, egyik szélről a másikra, majd Toni Kroos pontos passzát követően Dani Carvajal tálalt Hazard elé. Az Opta adatai szerint a 2003-2004-es idény óta ez volt a csapat leghosszabb gól előtti támadása a Bajnokok Ligájában.

A jobb oldal

Két találat is bizonyította a csapat technikai képzettségét, mindkettő a jobb oldalról született, amelyet sohasem használtak még ki ennyire a Celtic Parkban. Ez valószínűleg nem véletlen. Benzema hatása a pálya közepén annyira erős, hogy korai lecserélésével a csapatnak más irányba kellett haladnia. Karim általában balra húzódik, ahol Viníciusszal alakít ki összjátékot. A francia támadó hiánya és Vinícius diszkrétebb játéka azonban arra késztette a királyi gárdát, hogy a pálya jobb oldalát használja.

Real Madrid

Ezek után nem meglepő, hogy a támadások 45 százaléka a jobb oldalon zajlott, 35 pedig a balon. Kontextusba helyezve, a bajnokság kezdete ez volt az első mérkőzése a Real Madridnak, ahol többet használták a jobb oldalt, mint a balt. Az Almería ellen a két oldal megoszlása 53-22 százalék volt a bal javára, míg a Betis ellen szintén hasonlóan nagy volt az eltérés (50, illetve 23 százalék).

Az előző idényben mindent összevetve a Real Madrid támadásai 43 százalékát vezette a bal oldalon, míg 33-at a jobbon. Érdekes módon Benzema nélkül nincs ekkora eltérés. Például a Bernabéuban játszott Clásicón, amikor a francia támadó nem játszott, Ancelotti együttese teljesen azonos arányban vezetett támadásokat a széleken: 37, illetve 38 százalék volt a két oldal kihasználtsága.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…