Ange Postecoglou: Ez egy jó lecke volt számunkra

A Celtic edzője a Real Madrid elleni vereség után.

„Meg kell értenünk, hogy ezen a szinten ki kell használnunk a lehetőségeinket. Nem fogunk olyan sokat kidolgozni, most pedig nem használtuk ki őket, és lényegében mi tartottuk őket meccsben, mert ha betaláltunk volna ellenük, akkor egy kicsit jobban ki kellett volna nyílniuk, ami remélhetőleg még több helyzethez vezetett volna. De ez egy jó lecke volt számunkra, remélhetőleg tanulni fogunk belőle.”

Ange Postecogloua kép forrása: Celtic TV (youtube screenshot)

„Az első gól nagyon fontosnak bizonyult az este folyamán, addig a pontig mi is meccsben voltunk. Ha más nem, legalább a nagyobb helyzetek nálunk voltak, de nem használtuk ki ezeket, ilyen magas szinten pedig ezek azok a részletek, amelyek számítanak. Amint betaláltak, átvették az irányítást, elveszítettük a higgadtságunkat, nekik pedig megvannak a kvalitásaik ahhoz, hogy az ilyen pillanatokban megbüntessenek. Megpróbáltunk nyomást gyakorolni és visszatérni a meccsbe, de ez a gól megnyitott néhány rést, amelyet ők kegyetlenül kihasználtak.”

„Az apró részletek. McGregor kapufájánál nem volt szerencsénk, de igazából voltak még helyzeteink, amikor nem voltunk olyan pontosak, amilyennek lennünk kellett volna, amit ez a szint megkíván, és kihagytuk a lehetőséget arra, hogy nyomás alá helyezzük őket.”

„Szerintem minden meccs nehéz lesz, meg kell értenünk, hogy minden egyes meccsen nagyon vékony a határvonal a siker és a bukás között, nekünk pedig egyszerűen azt kell biztosítanunk, hogy a pálya mindkét végén legyünk pontosabbak.”

„A szurkolóink kiválóak voltak. Ez egy különleges futballklub, az én felelősségem pedig az, hogy visszajuttassam oda, ahová tartozik, ez pedig pontosan az a hely, ahol olyan csapatokkal versenyezhetünk, mint a Real Madrid, ahol állandó jelleggel ilyen szinten futballozhatunk, mivel ez az, amit megérdemel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK