Beszámoló: Real Madrid – Betis (2-1): Megvan az első hazai győzelem

Vini Jr. és Rodrygo góljaival bebiztosította a három pontot a Real Madrid a Betis elleni mérkőzésen.

A Real Madrid harcos mérkőzésen elért győzelemmel tért vissza a Bernabéuba. A blancók Vini Jr. révén szereztek vezetést, ám az andalúzok gyorsan kiegyenlítettek Canales jóvoltából. A második félidőben Rodrygo Valverde visszagurítása után meg tudta szerezni a győztes gólt, így a hazaiak három pontot zsebelhettek be, sorozatban negyedik győzelmük pedig azt jelenti, hogy a tabella élén zárják a negyedik fordulót.

Ancelotti fiai a hetedik percben szereztek vezetést, miután Alaba ugratta ki egy tanítani való hosszú labdával Vini Jr.-t, aki a leshatárról kiugorva rohamozott a kapu felé, majd Rui Silva felett átemelve a labdát befejezte az akciót. Remek passz, csodás befejezés. 1-0.

A Betis a 17. percben válaszolni tudott, lényegében a semmiből. Az andalúzok egy gyorsan elvégzett bedobás után használták ki a pillanatnyi zavart a Real Madrid tizenhatosán belül. A menteni igyekvő Militão labdája Canaleshez került, aki Courtois lábai között helyezte a labdát a kapuba.

A két gólszerző

A madridisták veszélyes támadásokat vezettek, az elsőt mindjárt a középkezdés után, azonban Vini Jr. közelről leadott lövése a kapu felett hagyta el a játékteret. Modrić szögletét aztán Tchouaméni fejelte kapura, de Rui Silva óriási bravúrral védeni tudott. A Madrid megint majdnem megszerezte a vezetést Benzema révén, ám a francia jobblábas lövését Edgar blokkolni tudta. A blancók kapitánya a 38. percben ígéretes szabadrúgást végzett el, de a lövése a kapu fölé ment.

A szünet után sem igazán változott a játék képe. A hazaiak folyamatos veszélyt jelentettek a Betis kapujára, de Modrić ballábas lövése megpattant, így éppen csak elkerülte a kaput. Ancelotti aztán pályára küldte Valverdét (Camavinga helyére), két perccel később pedig jött is a vezetés. Az uruguayi játékos volt az, aki a jobb oldalon elfutva középre gurított az érkező Rodrygo elé, aki jobbal higgadtan a kapuba gurított. 2-1.

A Real Madrid a hátralévő percekben élvezte a játékot, számos helyzetet dolgozott ki. Modrić előtt is ott volt a lehetőség a harmadik gól megszerzésére, de külsővel eleresztett lövése a kapufát súrolta. A meccs utolsó nagy lehetősége Rodrygo előtt adódott, aki a levegőből küldte a labdát a hosszú sarok irányába, ám ezúttal is közbeszólt a keresztléc. A bajnoki listavezető tehát legyőzte a Betis együttesét, így egyedüli 100%-os csapatként áll a tabella élén.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK