Ancelotti: Sok helyzetet alakítottunk ki, megérdemelten győztünk

A Real Madrid 2-1-es győzelmet aratott a Betis ellen a spanyol bajnokság 4. fordulójában, így egyedüli 100%-os csapatként vezeti a hazai pontvadászatot. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Jól kezdtük az idényt. Kemény mérkőzés volt, nehezen szereztük vissza a labdát. A Betis remekül építkezett hátulról, ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. Ezt követően jól tartottuk a labdát, direkten játszottunk, voltak szép összjátékok. Az utolsó passzok és a lövések nem sikerültek jól, de sok helyzetet alakítottunk ki és megérdemeltük a győzelmet. Ez nem volt magától értetődő, mert a Betis remekül játszott.”

„Hazard-ra és Asensióra is számítok, de nem tudom, mennyi lehetőséget kapnak. Minden mérkőzés más és a mai változtatások friss erőt hoztak a pálya közepén. Az utolsó percekben azért küldtem be Rüdigert, hogy a levegőben is erősebbek legyünk. Ha 1-1-re állt volna a mérkőzés, Kroost és Ceballost küldtem volna be, hogy segítsék a támadásokat. Nem volt szükség Hazard-ra és Asensióra, hiszen 2-1-re mi vezettünk.”

„Modrić remekül játszott, de nem volt a legjobb formájában. Jól teljesített és remekül játszott együtt Camavingával és Tchouaménivel az első félidőben. Stabilan teljesített végig; csak a szokásos Modrić.”

Kroos és Modrić

„Mindketten intelligensek és szerények, tudják, milyen fontosak számunkra. Nagyszerű példái annak, hogy követni és menedzselni őket karrierem legegyszerűbb dolga.”

Benzema pótlása

„Nem igaz, hogy Benzemának nincs helyettese, mert van. Mariano, Hazard, Rodrygo, vagy Asensio és Modrić is pótolhatja. Van cseréje, nem csak őt fogjuk használni. Innentől háromnaponta játszunk, lehet, hogy pihentetni fogom. Minden héten pályára lép. Ma nem jeleskedett a befejezés terén, de ez nem az erőnléte miatt történt.”

Kapott gólok

„Figyelnünk kell erre. A bekapott gól nagy hiba volt. Nem váltottunk jól a bedobásnál, ez nem történhet meg. Fejlődnünk kell az ilyen apró szituációkban.”

Carlo Ancelotti

Opciók a védelemben

„Ez a négyes nagyon sikeres. Lucas, Rüdiger és Nacho pedig ugyanúgy tagjai a védelemnek. Megvan a minőség és a mélység is a védőket illetően, de ugyanez igaz a középpályára is. Ha Rüdiger egyszer a védelem bal vagy jobb oldalán szerepel, a teljesítménye akkor sem változik.”

Betis

„Nagyon jól védekeztek, de széthúztuk a játékot és igyekeztünk egy az egy elleni szituációkat kialakítani. A szélsők nem húzódtak vissza, így ez segített is bennünket. Vini remekül játszott és Rodrygo is okozott gondokat.”

Rodrygo

„Ő egy különleges támadó, mivel minden poszton képes játszani. Nagyon okos a labda nélkül is, egy az egy ellen pedig különösen hasznos. Befejezte a gyakornoki munkát, a Real Madrid játékosává érett.”

Győzelmi sorozat

„A célunk az, hogy jó futballt játsszunk és pontokat szerezzünk. Képesek vagyunk a jó játékra ezzel a minőséggel, a megfelelő kombinációkkal és a gyors váltásokkal. A kereten belül remek a dinamika és magabiztosak vagyunk. Kedden az idény első felének legnehezebb mérkőzése vár ránk. Egy nagyszerű futballt játszó csapattal nézünk szembe, készen kell állnunk.”

Kezdő tizenegy

„A meccs után van már egy elképzelésed, aztán az edzéseken ez megváltozik. Nem könnyű kiválasztani a kezdőt, mert olyan játékosokat kell kihagynod, akik a világ bármely csapatába beférnének.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK