Ancelotti: Jó érzés visszatérni a Bernabéuba

Szombaton délután 16:15-kor a Real Madrid a Betis csapatát fogadja a spanyol bajnokság negyedik fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Jó érzés visszatérni a Bernabéuba. Játszottunk nagyon jó meccseket itt az előző idényben és idén is ez a célunk. Egy remek ellenfél érkezik holnap, nyerni akarnak és reméljük, sikerül jó teljesítményt nyújtanunk.”

„Az elképzeléseink nem változtak, ugyanazt a rendszert alkalmazzuk és hűek maradunk az identitásunkhoz. Otthon még nagyobb nyomást gyakorlunk az ellenfélre, intenzívebben, agresszívabban játszunk. Nehéz mérkőzés lesz, mert a Betis jó futballt játszik, jó formában vannak és magabiztosak. Azonban mi is remek formában vagyunk, a szezon pedig most kezdődik el igazán, hiszen háromnaponta játszanunk kell. A keret készen áll minden versenysorozatra.”

Felkészülten várni a bajnokságot és a BL-t

„Mi vagyunk a favoritok az előző idényben elért eredményeink után. Minden szezonnak megvan a maga dinamikája. A bajnokságban nagyobb verseny lesz, mint tavaly, és ugyanez igaz a Bajnokok Ligájára is. Nincsenek favoritok. Azon múlik minden, hogy mi történik márciusban és áprilisban. Nem kételkedünk magunkban úgy, mint tavaly ugyanilyenkor. Az átigazolási időszaknak vége, nagyszerű keretünk van, minden poszton jól állunk, keményen fogunk küzdeni.”

Különbség a Premier League és a többi bajnokság között

„Mikor lesz ennek vége? Nem tudom. A cél az, hogy emeljük a liga színvonalát a saját játékunk minőségének javításával, az atmoszférával, az új stadionnal és az erőszak elkerülésével együtt. Az angol bajnokság a televíziós közvetítések jogaival lépett előrébb, hiszen ezek segítségével teremtettek briliáns hangulatot. Ebben rejlik az előnyük a többi ligával szemben.”

Hazard

„Jól van és remek munkát végez. Nagyobb szerepet kap, mint tavaly. Nem vonhatunk le következtetéseket három mérkőzés alapján, ezt majd az idény végén kell megtenni.”

Casemiro helyettesítése

„A játékosok a saját képességeiket mutatják meg. Camavinga játszott tavaly azon a poszton, Kroos pedig nagyon megbízható. Minden attól függ, hogyan közelítjük meg az előttünk álló mérkőzést. Ha mi irányítunk, Kroos sokat adhat a remek passzaival. Ha nem kontrollálhatjuk annyira az eseményeket és energiára van szükség, akkor ott van Camavinga és Tchouaméni. Tchouaméni már bizonyította a képességeit. Nagyszerű középpályás, mindig arra koncentrál, ami a feladata, remek igazolás volt. Fiatal még és fejlődnie is kell.”

„A középpályán nagyon erősek vagyunk, mert minden aspektus jelen van a keretben. Vannak fiatal játékosok, megvan az energikusság, a minőség, intelligencia és a helyezkedés képessége is. Nagyszerű formában vagyunk, de nehéz eldönteni, hogy melyik három játékos kapjon helyet a kezdőben. Ez nem is annyira fontos azonban, tekintve, hogy az opcióinknak hála bármikor képesek vagyunk változtatni.”

Carlo Ancelotti

„Főleg a távozókra koncentráltunk, mert Tchouaméni megszerzésével számunkra vége is volt az átigazolási időszaknak. Nem gondolkodtunk más leigazolásán. Voltak bizonyos szituációk, amelyekről beszélnünk kellett, ilyen volt Casemiro vagy Asensio esete. Az átigazolási időszaknak vége és ez a keretünk, ami van. Nagyon elégedett vagyok, mert olyan játékosok is a rendelkezésemre állnak, akik a távozáson gondolkodtak. Több olyan játékos is van, aki szerződése utolsó évébe lép, ez nem jelent senkinek sem gondot.”

A bajnokság kezdete

„Minden mérkőzés, minden hét fontos. Nem sorsdöntő ez mindenkinek. Néhány csapat remekül kezdett, mások szenvednek. Mindenkinek lesz nehéz periódusa, a kulcs az, hogy ezen gyorsan átlendüljünk.”

Asensio

„Örül, hogy maradhat, nagyon jól ismeri a keretet. Ismerjük őt, nagyszerű munkát végzett tavaly. Bizonyos mérkőzéseken kulcsszerepet játszott, segített megnyerni a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. Ugyanez történik idén is – megkapja a lehetőséget, mint a többiek és kiveszi a részét a munkából.”

A jövő

„A klub és néhány játékos jövője teljesen egyértelmű. Tudjuk, mi történhet az olyan játékosokkal, mint Modrić, Kroos, Karim vagy Nacho. Ha szeretnének, maradhatnak itt a karrierjük végéig. Aztán vannak olyanok is, akik szerződésük lejártához közelednek, mert néhány klub a gazdasági aspektusokra fókuszál és nem akarnak kockáztatni azzal, hogy a jövőbe fektetnek. Ezért láthatjuk azt, hogy rengeteg játékos lejáró szerződéssel távozik. A veteránok jövője azonban egészen tiszta.”

A keret kialakítása

„Nem számít, hány meccset játszanak. Az a fontos, hogy milyen kaliberű mérkőzéseken szerepelnek és mire képesek. Mindenki motivált. Azok, akik kevesebbet játszottak, kulcsfontosságú szereplőnek bizonyultak. Az előző idényben elért sikereink nagyban köszönhetőek azon játékosoknak, akik nem kezdtek a meccseken, de csereként beállva változtattak a mérkőzések alakulásán.”

Ceballos

„Dani tudja, mi a szerepe és azt, hogy fontos tagja a keretnek. Szeretjük őt és ezért döntött a maradás mellett. Érzi ezt ő is, mert ő egy olyan játékos, akit kedvelünk és a kiváló képességeivel kiegészíti a középpályánk.”

Tchouaméni

„Egyáltalán nem lepett meg, mert nagyon jól ismerjük. Ha a klub ennyi pénzt fektet egy játékosba, az azért történik, mert mindent tudunk róla. Pontosan azt mutatja, amit vártunk tőle. Milyen irányba halad a munkánk vele kapcsolatban? A védekezésen dolgozunk, mert ebben nagyon jó, de arra is szükségünk van, hogy a körülötte játszók képességeit is megismerje. Nem ugyanolyan dolog Kroos és Modrić, vagy Camavinga és Valverde oldalán szerepelni. Nem lesz semmi gond, de ez a helyzet. Változik a posztja.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK