Kroos: Idegenben nyerni soha nem könnyű

Toni Kroos mellett Rodrygo és Courtois értékelte a tegnap esti mérkőzést.

Kroos:
„Teljesen normális, hogy egy idegenbeli meccsen szenvedünk. Egészen a szünet előtti egyenlítő találatukig remekül irányítottuk a mérkőzést. A második félidő utolsó harminc percében igyekeztünk visszaszerezni a kontrollt, láttuk, hogy fáradnak, mi pedig kihasználtuk ezt. Nem könnyű idegenben nyerni, nekünk azonban sorozatban harmadszor is sikerült. Érthető, hogy most nagyon elégedettek vagyunk.”

„Fontos, hogy tudjuk, miként kell kezelni a nehezebb szituációkat. Az ellenfeleink mind kiemelkedő minőséget képviselnek, mostantól pedig 3-4 naponta játszunk majd mérkőzést. A szezon során lesznek nehezebb időszakok, de ezeket tudjuk kezelni.”

„Fogalmam sincs, hogy Benzemát izgatja-e a Lewandowskival vívott csata, erről őt kellene megkérdezni. Számunkra nem elsődleges szempont az egyéni díjak megnyerése. Az a fontos, hogy Benzema támogassa, segítse a csapatot, és ő ezt rendre megteszi. Ma ismét villant, ennek jelentőségére felesleges is szót fecsérelni.”

Rodrygo:
„Boldog vagyok a visszatérésem miatt, és mert ismét a csapat hasznára válhattam. A bajnokság épphogy kezdetét vette engem pedig örömmel tölt el, hogy máris van egy gólpasszom, illetőleg hogy sikerült nyernünk.”

„Az első félidőben jobbak voltunk, nekik azonban a szünet előtt sikerült egyenlíteniük. A második félidőben megnehezítették a dolgunkat. Az edző azt kérte tőlem, hogy a második hullámban támogassam a csapat támadásait, így tudunk zavart kelteni. Én megtettem, amit kért és működött.”

„Benzema megköszönte a gólpasszt. Pontosan tudtam, hogy hol helyezkedik majd, hiszen mindig a megfelelő pozícióban van. Nekünk csak az a dolgunk, hogy eljuttassuk hozzá a labdát, a többit ő megoldja.”

Courtois:

„A góljukig alig akadt tennivalóm. Onnantól megérkeztek a mérkőzésbe, a második játékrészben már sokkal kiegyenlítetteb volt a küzdelem. Természetesen örülök ennek a győzelemnek, megmutattuk, hogy kiváló fizikai állapotnak örvendünk. Remek játék, megérdemelt győzelem volt.”

„Tudtuk, hogy szögletrúgásokból okozhatnak problémát, volt is néhány veszélyes, ámde sikertelen próbálkozásuk. Az egyenlítő találatuk megváltoztatta a játék képét, magabiztosabbak lettek, nagyobb nyomást gyakoroltak ránk. A második félidőben nekik volt több helyzetük, végül azonban mi magunk is sok lehetőséget alakítottunk ki, s ezeknek köszönhetően sikerült megszerezni a győzelmet.”

„Mindazok, akik már a Monacóban is látták játszani Tchouaménit, pontosan tudják, hogy nem csupán fizikálisan, de technikailag is igen felkészült. Talán kicsit nehezebben alkalmazkodott a Real Madrid játékához, de mostanra láthatóvá vált, mennyire jó mind az edzéseken, mind a meccseken. Amellett, hogy jó védekezésben, támadásban is hasznos. Ez fontos, örülök neki. Folyamatosan fejlődik, ennek köszönhetően pedig nélkülözhetetlen láncszeme lesz a csapatnak.”

„A Betis kiválóan játszik. Az előző idényben kiélezett párharcot vívtunk egymás ellen. Jól futballoznak, rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. Megfontoltnak kell lennünk, de meg kell szorongatnunk őket. Egy jó mérkőzésre számítok. Lassan itt a Bajnokok Ligája is, szóval remélem, hogy az első hazai mérkőzésünket győzelemmel ünnepelhetjük. Nem lesz egyszerű, de van egy hetünk felkészülni és készen állni a találkozóra.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…