Egytől egyig: Espanyol – Real Madrid (1-3)

Barcelónába utazott a csapat, hogy ringbe szálljon az Espanyol együttesével a harmadik bajnoki siker megszerzése érdekében. Végül a srácok sikerrel vették az akadályokat, néhány emlékezetes momentummal társítva, most a pontszámok segítségével próbálom meg ezeket feleleveníteni.

Csapatok

Espanyol – 6,6  (szerkesztői pontszám: 6)

Nem játszott rossz meccset tegnap az Espanyol, de jónak se mondanám a teljesítményüket. Az első játékrészben sok közük nem volt a meccshez, ám köszönhetően egy öt perces rövidzárlatnak a királyi gárdánál, ki tudtak egyenlíteni. A második félidőt élesebben kezdték, láthatóan utaztak Lucas oldalára, és mivel imádott spanyolunk nem a legnehezebben zavarba hozható játékosunk a keretben, ezért több veszélyes támadást is tudtak vezetni. A meccs utolsó fázisára elfogytak, nem bírták felvenni a versenyt erőnlétben, főleg Camavinga és Rodrygo beállását követően. Az egész meccsen kifejezetten alattomosan játszottak amúgy, a bíró pedig valamilyen oknál kifolyólag úgy döntött, hogy nem oszt ki az egész meccsen sárga lapokat, pedig én azért láttam minimum három olyan esetet, amikor járt volna. A piros lapot is Ceballosnak kellett jó formán kisírnia, magától a bírói gárda kötve hiszem, hogy visszanézte volna az esetet.

Real Madrid – 7,5 (szerkesztői pontszám: 8)

Látványos és meggyőző első félidő, brusztolósabb második. Számomra egy percig nem volt kérdéses, hogy melyik csapat fog a végén nyerni, noha volt egy olyan periódusa a találkozónak, amikor a barcelónai csapat magára talált, és pár veszélyesebb támadást tudott vezetni. Az első játékrészben olyan érzésem volt, mintha nem is focistákat néznék, hanem a világ legjobb festőit, vagy filharmonikus zenekarát, akik egységben hiba nélkül, maximálisan élvezve csinálják azt, amiben magasan a legjobbak. Camavinga és Rodrygo beállása után megváltozott a játék képe, sikerült visszaszerezni a kontrollt, és támadásban jobbak kihasználta a csapat a jobb oldalt. Az egész meccsen látszott, hogy mennyire egységben van a csapat, az ilyen győzelmek még jobban összekovácsolják a srácokat.

Játékosok

A meccs legjobbja: Vini Jr. – 8,2 (szerkesztői pontszám: 9)

A szemünk láttára világklasszissá nőtte ki magát a kis bolondos brazil gyerek, aki minden létező helyzetet kihagyott a világon. Hihetetlenül sokat fejlődött a játék szinte minden elemében, amit én kiemelnék az a döntéshozatala, pár másodperc alatt meg tudja hozni azokat a döntéseket kritikus helyzetekben, amelyek az adott szituációban a legjobb eredményt biztosítják a csapat számára. Lényegében egész meccsen minimum két ember védekezett rajta, de még így is nagyon élni tudott, minden veszélyes támadás átfolyt rajta. Sokan mondják, hogy a következő éveket Haaland és Mbappé fogják uralni egyéni szinten, nekem van egy megérzésem, hogy Vininek lesz ehhez egy-két szava.         

Thibaut Courtois – 8,3 (szerkesztői pontszám: 8,5)

A gólnál magatehetetlen volt, sőt, Joselu első próbálkozását védte is sikeresen. Azt megelőzően volt egy látványos védése egy távoli bombánál, illetve a második félidőben mutatott be egy óriási reflexmozdulatot szintén Joselu lövésénél, élmény volt nézni. Ezen felül nagyon együtt él a játékkal, több kontra indult tőle.      

Lucas Vázquez – 6,6 (szerkesztői pontszám: 5,5)

Nem Lucas meccse volt a tegnapi, az első félidőben szinte észre se lehetett venni, aztán a második félidő elejének főszereplőjévé vált, hiszen a szünetben Diego Martinez nyilván azt kérte a csapatától, hogy a spanyol oldalán vezessék a támadásaik nagy részét. Egy idő után felvette a fonalat Lucas, és feljavult a teljesítménye, de azért jobban örülnék egy egészséges Carvajalnak a jövőben.

Militão – 6,4 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Látványos meccse volt a brazilnak tegnap, volt pár megelőző szerelése ami élményszámba ment, volt egy szólója ahol majdnem átment az egész Espanyolon, illetve voltak olyan tűpontos hosszú labdái, amire még Xabi Alonso is megnyalta volna mind a tíz ujját. Ezen felül voltak hibái is, az egyik az egyenlítő gólhoz vezetett. Amennyiben le tudná vetkőzni ezeket a bakikat, akkor a világ egyik legjobbja lehetne a posztján.     

Rüdiger – 7 (szerkesztői pontszám: 8) 

Nagyon örültem, hogy kezdett a német középhátvéd, véleményem szerint jelenleg a világ egyik legjobbja ezen a pozícióban, és tegnap meg is mutatta, hogy miért. Hiba nélküli teljesítmény volt tőle, nem játszották át egyszer sem, és volt több fontos mentése is. Nagy megindulásai és bombái most nem voltak, de biztos vagyok benne hogy azok is jönni fognak majd.   

Alaba – 6,9 (szerkesztői pontszám: 8)

Régi posztján játszott az osztrák, és nagyon élt. Vini is láthatóan boldogabb volt, hogy egy olyan játékos támogatja, akinek van támadásban valutája, Alaba pedig ficánkolt, szinte mindenhol feltűnt, volt, hogy ő várta a középcsatár poszton a beadást, míg máskor a középpálya közepén rohamozott. Beadásai nagyon pontosak voltak, az egyetlen probléma, hogy általában a lesen álló Benzemát találták meg.     

Kroos – 6,9 (szerkesztői pontszám: 7)

Sokan kritizálták a németet a különböző nemzetközi fórumokon a tegnapi teljesítménye miatt, de szerintem jól játszott a masiniszta. Az első félidőben minden támadásban részt vett, labdát csak akkor szerzett az Espanyol, amikor Toni azt akarta hogy megszerezzék, sokat volt játékban, kereste a társakat. A rögzített szituációkból még nem annyira pontos, de reméljük ez változni fog a jövőben.    

Tchouaméni – 8,1 (szerkesztői pontszám: 8,5)

Úgy tűnik, hogy ténylegesen az ő feladata lesz Casemiro pótlása, ami finoman szólva sem egy könnyű feladat, azonban tegnap zseniálisan csinálta a feladatát a fiatal francia. Mindenhol ott volt, részt vett a passzolgatásokban, gyönyörű gólpasszt adott Vininek. A második félidőben sem vett vissza, Camavingával brutális párost alkothatnak a jövőben, de már a jelenben se néznek ki rossznak. 

Modrić – 6,8 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Sokat mozgott a horvát örökifjú, élmény nézni ahogy eldugják a labdát Kroosszal. Effektíven sokat nem tett hozzá a támadásokhoz, ha csak a számokat nézzük, de ha a játék képét, akkor neki is köszönhető volt az a fölény amiben játszott a csapat az első játékrészben. 

Benzema – 7,9 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Picit érdekes ilyen kevés pontszámot adni egy duplázó játékosnak, de a két gólját leszámítva nagyon tompának látszott, és nem csak a befejezéseket illetően. Tőle nem megszokott módon sokszor választott rossz megoldásokat, illetve az első érintései sem voltak olyan tökéletesek, amiket megszokhattunk tőle. Remélhetőleg a duplája áttörést okoz nála, jó volt látni, hogy mennyire örült az egész csapat a szabadrúgás gólja után.  

           

Fede – 6,7 (szerkesztői pontszám: 7)

Fedével az a legnagyobb probléma, hogy amikor jobbszélsőt játszik, akkor nem annyira látványos amit csinál, és ha nem figyel rá az ember, akkor úgy tűnik, mintha nem is játszana. Számomra ő az a játékos, aki csendben szolgálja a csapatot, és lehetővé teszi a társak csillogását. Tegnapi nap is rendkívül sokat robotolt, a pálya minden részén feltűnt, viszont nem sok támadás futott át rajta, de amik igen, azok mind rendkívül veszélyesek voltak, a gól is ilyenből született ugye. A meccs egyik kedvenc  jelenete volt az, amikor visszaszerezte a labdát a saját alapvonalnál és Alabával teljesen kikelve magukból örjöngtek.  Szívesen megnéztem volna a cserék után a középpálya közepén is a két franciával, de erre még várni kell.   

Cserejátékosok:   

Camavinga – 8,5 (szerkesztői pontszám: 8)

Egyre jobban néz ki a fiatal francia a középpályán, pattogtak róla rendesen az emberek, hihetetlen lendületes játékot játszott, rengeteg progresszív futása volt. Ha az utolsó harmadban egy picit jobban koncentrál akkor kioszthatott volna pár gólpasszt is. Nem bánnám, ha hamarosan kezdene pár meccsen.  

Rodrygo – 8,1 (szerkesztői pontszám: 8)

Camavingával együtt szálltak be, és ahogy a francia a középpályára, úgy a brazil a támadóharmadba vitt új lendületet. A csapat addig meglehetősen egyoldalú volt, beállása után ez megváltozott. Csodálatos passzt adott Benzemának, amivel a csapat megszerezte a vezetést.   

Ceballos – 7,4 (szerkesztői pontszám: 7,5)

Szívemhez nőtt a spanyol játékos, rendkívül technikás és lelkes játékosról beszélünk, akinek az akarása egy piros lapot, és egy gólt eredményezett tegnap. Nagyon örülök annak, hogy megkapja a maga tíz perceit, és él is vele. 

Carvajal – 6,5 (szerkesztői pontszám: -)

Beszállt, hogy legyen pár perce, de sokat nem tudott mutatni. 

Edzői teljesítmény

Carlo Ancelotti – 7,9 (szerkesztői pontszám: 8)

Nagyon egyben van a csapat, és ez nagyban köszönhető az olasznak. A játék képe is nagyon meggyőző volt helyenként, a cserék is jókor jöttek, és mindenkinek sikerült hozzátenni a meccs alakulásához. 
 

Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…