Ancelotti: Nyertünk, mert több energiánk maradt, mint a riválisunknak

A Real Madrid idegenbe látogatott az RCD Espanyol csapatához a spanyol bajnokság harmadik fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a mérkőzést.

Intenzitás: „Camavinga már az elmúlt esztendőben is meghatározó játékosnak bizonyult. Amikor a játék akadozóvá vált, az ő energiája lendületet adott a csapatnak, akárcsak Rodrygoé, Valverdéé vagy Vinícius-é. Megnyertük a mérkőzést, mert több energiánk maradt, mint a riválisunknak. Jól kezdtük az összecsapást, kontroll alatt tartottuk a játékot, majd gyorsan gólt szereztünk. Ezt követően csökkent az intenzitás, elöl nem voltunk kellőképp hatékonyak, a szünet előtti egyenlítő találat pedig mindent bonyolultabbá tett. A mérkőzés egy oda-visszavágó képét mutatta, amelyhez sikerrel alkalmazkodtunk. A második félidőben lassúak voltunk, nem tudtuk megfelelően előre játszani a labdát, ők pedig jól védekeztek. Változtatásokat eszközöltem, hogy kezelni tudjuk a problémákat.”

Tchouaméni: "Alkalmazkodnunk kell a játékstílusához, meg kell szoknunk, hogy olykor fellép a támadásokkal. Fontos a középpálya egyensúlya. A középpálya most úgy lett megszervezve, hogy Modrić és Valverde maradtak hátul, míg Tchouaméni játszott feljebb."

Hazard: „Hazard egy kiváló opció lett volna, de nem akartam megbontani a csapat egyensúlyát. Karim és Vinícius mellett már a pályán volt Rodrygo is, így egy újabb csatár beküldése kockázatos lépés lett volna. Hazard teljes bizalmamat élvezi, nem számít, hogy játszik-e, pályára lép-e vagy bemelegít-e. Meg fogja kapni a lehetőséget. Nem Hazard, Benzema, Mendy, Camavinga vagy Valverde edzője vagyok, én a Real Madrid edzője vagyok. Minden mérkőzés más. Ha Camavingával és Rodrygóval kezdtünk volna és Modrić és Kroos csereként álltak volna be, akkor elképzelhető, hogy az első 25 percet nem irányítjuk, s a mérkőzés végén nincs annyi energiánk, mint amennyi volt. Lutri, hogy egy-egy döntés beválik-e. Néha nyersz, néha veszítesz. Ma jó lóra tettem.”

A keret: „Ha kímélni akarnék egy játékost, akkor otthon hagynám. Négy cserét hajtottunk végre, ami akár öt is lehetett volna. Bármely játékost pályára küldhettem volna utolsóként, de Dani mellett döntöttem, mert rengeteg tapasztalattal rendelkezik.”

Rüdiger és Alaba: „Nagyobb hangsúlyt kívántam fektetni a fejpárbajokra, s megítélésem szerint ebben jobban támaszkodhatunk Rüdigerre. Emellett Alabában rengeteg lehetőség rejlik a szélen és támadásban egyaránt.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…