Ancelotti: Tiszteletben tartjuk Casemiro döntését

Az olasz mester a Celta elleni mérkőzés előtt, vagyis inkább Casemiro távozása előtt. A sajtótájékoztató szinte minden kérdése a brazil középpályáshoz kapcsolódott.

A mérkőzésről: „Jól felkészültünk a holnapi mérkőzésre. Más lesz mint az Almería elleni találkozó, a Celta több erőforrással rendelkezik, ráadásul mindig nagyon nehéz itt játszani, de magabiztosak vagyunk, a csapat jó formában van. Kulcsfontosságú volt az előző idényben az itteni győzelem, ezúttal az idény elején kell lejátszanunk ezt a meccset, de ugyanolyan fontos lesz most is. Szeretnénk folytatni a jó sorozatunkat, harcolni fogunk a győzelemért.”

Casemiro: „Beszéltem vele ma reggel. Szeretne kipróbálni egy új kihívást, egy új lehetőséget. A klub megérti ezt, mindannak fényében, amit ezért a klubért tett, és amilyen ember is ő, tiszteletben kell tartanunk a döntését. Jelenleg is zajlanak a tárgyalások, még a Real Madrid játékosa, de távozni akar. Ha elmegy, akkor megvannak az erőforrásaink a pótlására.”

Ancelotti

„Nem próbáltam meggyőzni őt, csak meghallgattam, mivel mindig sokat beszélgettem vele az itt töltött időszakomban, és rengeteget segített nekünk. Hallva, hogy mit szeretne, nincs már visszaút. Ha nem marad, akkor elképesztően hálásak leszünk neki azért, amit értünk tett. Több pótlási lehetőségünk is van a keretben. Tchouaméni erre a posztra érkezett, ő az egyik legjobb középső középpályás a piacon, de itt van Kroos, aki szintén képes ezen a poszton játszani, ahogy tette azt a második évemben, de ott van Camavinga is.”

„Vannak más játékosaink más tulajdonságokkal, hiszen nem csak egy ugyanolyan játékos képes ezt a posztot betölteni, mint Casemiro. A csapataimban voltak olyan játékosok ezen a poszton, mint Pirlo, aki nagyban különbözött Casemirótól, de remek munkát végzett. Tchouaméni a védekezés szempontjából jobban hasonlít Casemiróhoz mint Kroos, de Kroos is tud ott játszani.”

Mit jelent Casemiro a klubnak? „Modrić, Casemiro és Kroos elképesztően fontos triót alkottak és nagyon fontos szerepük volt a Real Madrid sikereiben az elmúlt időszakban.”

Tanácsolná azt, hogy elhagyja a Madridot? „Ez egy személyes döntés. Szerintem Casemiro tökéletesen tisztában van azzal, hogy mit jelent a Real Madrid. Ugyanez történt akkor is, amikor a Milan edzője voltam; eljön az idő, amikor tökéletesen boldog vagy, de ki akarsz próbálni valami újat. Én nagyszerű helyzetben voltam, ismertem a klubot, de egyszerűen csak kell az új élmény egy új ligában, új országban, új nyelvvel. Ez személyes döntés, amit én tökéletesen megértek.”

Casemiro indokai: „Ezt nem tudom megválaszolni, mivel ezek személyes dolgok. Ő majd elmagyarázza őket.”

A keret reakciója: „Tiszteletben tartják és megértik a döntést. Fontos, hogy mindenki szereti és tiszteli őt a Real Madridnál. Ha egy új kihívásra vágyik, akkor azt meg kell értenünk, tisztelettel és szeretettel kell elfogadnunk. Nem vagyunk mérgesek vagy szomorúak. Persze ha ilyen sokáig dolgozol együtt valakivel, aki ilyen barátságos, fegyelmezett és profi, mint amilyen ő, akkor nem örülsz a távozásának, de a döntése iránti tiszteletnek kell az első helyen állnia.”

Változtat ez a tervein az idényre nézve? „Tegnap tudtam meg, hogy ez egyáltalán megtörténhet, de a Real Madrid tervei nem változnak. A tervünk az, hogy minden sorozatban versenyben leszünk, ezt pedig Casemiro nélkül is megtesszük. Mindenki tudja, hogy milyen fontos játékos is ő, és hogy mennyire szeretjük.”

Igazolások: „Ha Casemiro elmegy, hat középpályásunk lesz. Modrić, Kroos, Tchouaméni, Camavinga, Valverde és Ceballos. Casemiróval heten lettek volna, de szerintem a hat is elegendő az idényre. Hat top játékosról beszélünk.”

Kroos: „Soha nem mondta, hogy nem szeret azon a poszton játszani, bár másoknak lehet, hogy mondott ilyet. De egyébként ha szólna nekem, az sem számítana, akkor is ott játszana.” (nevet)

Tchouaméni: „Tanulnia kell, hozzá kell szoknia a helyzethez és javítania kell a helyezkedésén. Erős az egy az egy elleni szituációkban, nagyon erős a levegőben, jól kezeli a labdát és jól tör be a tizenhatoson belülre. Nem fogom tőle azt kérni, hogy játsszon úgy, mint Casemiro, mivel ki kell használnunk a box-to-box képességeit. Nagyon fiatal és javulnia kell, de készen áll, hogy a Real Madridban játsszon.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK