Ancelotti: Meg fogjuk védeni a bajnoki címünket

Az olasz mester az Almería elleni bajnoki rajt előtt.

„Nagyszerűen érezzük magunkat, alig várjuk, hogy elkezdődjön a bajnoki idény. Meg fogjuk védeni a címünket, minden egyes mérkőzésen nagy küzdelem lesz.”

„A rotáció annak az eredményeként valósulhat meg, ha egy erős keret áll rendelkezésedre, amelynek minden tagja motivált. Közeleg a világbajnokság, mély keretre lesz szükségünk, jó állapotban. Szeretnénk többet rotálni mint az előző idényben. Komplettebb keretem van.”

„Nem lesz problémánk a világbajnokságra való felkészüléssel, mivel minden játékos jó formában akar megérkezni a tornára. Megfelelően fel fognak készülni. A nagy kérdés inkább a vb utáni időszak, illetve az, hogy a játékosok milyen állapotban térnek majd vissza. Általában egy vb után nyaralni mennek, de most az idény kulcsfontosságú szakaszára érkeznek meg. Fel kell mérnünk a fáradtságot, biztosítanunk kell nekik a pihenést. Jelenleg még bizonytalanság van bennünk ezzel kapcsolatban.”

Ancelotti

„Jól kezeljük a keretet. Több mint 20 játékossal néha gond lehet, hogy miként állítsd össze az edzéseket. A taktikai gyakorlatok rotálásra késztetnek, hiszen csak 20 játékost használhatsz. Minden játékos megérti ezt, nincs ebből probléma. Az ideális helyzet az lenne, ha lenne 23 játékosunk, de gond nélkül megoldjuk ezt.”

(Vini is az Aranylabda nevezettjei között.) „Teljesen lenyűgözi, amit elért, fantasztikus idénye volt, olyan gólt szerzett, amivel eldöntötte a Tizennegyediket. Nem érdekli a helyezése. Harcolni fog azért, hogy a jövőben megnyerje, a játékosokat csak a győztes érdekli. Szerencsétlenségére a győztes pont nálunk van. Reméljük, hogy továbbra is sikeres lesz, és ugyanolyan állandóságot mutat mint az előző idényben. Ez egy olyan szezon volt, amely során nem fáradt el, és hihetetlen állandóságról tett tanúbizonyságot. Mindig döntő fontosságúnak bizonyult, annyit kérünk tőle, hogy ezt továbbra is tartsa fenn.”

„Hogy Courtois lenne-e a legjobb kapus, akivel eddig dolgoztam? Nagyon nehéz összehasonlítani azokat, akikkel dolgozhattam. Csodálatos kapusaim voltak, mint Buffon, Cech, Casillas, Neuer, Diego López… A legjobbak voltak nálam, nem tudnám megmondani, hogy ki volt a legjobb közülük. Most épp a világ legjobbjának játékát élvezhetjük, ez pedig fantasztikus.”

„Hazard többet játszik majd mint az előző idényben, több poszton is bevethető. Remekül szerepelt a jobb oldalon, a bal oldalon és hamis 9-esként is, amit jelenleg próbálgatunk. Mindhárom poszton képes megmutatni, hogy milyen kvalitásokkal bír.”

„Valverde remekül kezdte az előző idényt, de összeszedett egy sérülést a Barcelona elleni meccsen, és nehezen került vissza a csapatba. Az idény második felében briliáns volt. Sokat fejlődött, a keret fontos részévé vált. Képes alkalmazkodni a szélső játékhoz, ami nagyon sokat segít nekünk a mérkőzéseken. A jelenléte és a képességei újra és újra kisegítettek minket.”

„Az motivál az edzőségben, hogy szenvedélyesen szeretem ezt a sportot, illetve az, hogy a világ legjobb klubjának edzője lehetek. Ez motivál arra, hogy minden reggel felkeljek és kiélvezzem ezt a különleges időszakot. Tudom, hogy egyszer vége lesz, én pedig szeretném, ha ez a lehető legtávolabbi pillanatban lenne. Boldog vagyok, hogy ezt a klubot edzhetem.”

„Casemiro és Tchouaméni együtt is tudnak játszani, két CDM-ről van szó más képességekkel. Casemiro inkább pozíciós játékos, míg Tchouaméni inkább box-to-box. Játszhatnak együtt kétcsatáros rendszerben, akár 4-4-1-1-ben vagy 4-4-2-ben.”

„Meglepett, hogy Kroos nincs ott az Aranylabda nevezettjei között, mivel fantasztikus idénye volt. Szerintem gond lehetne abból, ha minden Real Madrid játékos nevezve lenne. Az is fura, hogy Valverde, Militão vagy Alaba nincs a listán… Mindannyiuknak fantasztikus idénye volt.”

„Rüdiger remek formában van. Az első meccsen a bal oldalon játszott, de általában középen számítok rá. Ha sérülések miatt erre kényszerülünk, akkor kimehet a szélre is, de úgy tervezem, hogy középső védőként használom.”

„Ceballos és Asensio itt vannak és jól dolgoznak. Mindenkiről ezt tudom elmondani. A keretre fókuszálok, jelenleg ők is itt vannak, és ez lesz a helyzet a hónap végén is. Ha valami változik a fejükben, akkor ahhoz alkalmazkodnunk kell.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK