Florentino Pérez: Nagyszerű csapatunk van

A klubelnök is nyilatkozott az UEFA-szuperkupa megnyerése után.

„Minden madridista nagyon boldog és elégedett az UEFA-szuperkupa-győzelem miatt. Először is ki kell vívni a döntőben való szereplés jogát, majd meg is kell nyerni azt. Ez egy tipikus döntő volt. A két csapat tisztában volt vele, hogy a legapróbb hiba is ahhoz vezethet, hogy a másik együttes nyeri meg a döntőt, de nem adtunk nekik lehetőséget.”

„Nagyszerű csapatunk van, köszönjük nekik a jól végzett munkát. Mindig mindent meg akarunk nyerni, keményen fogunk dolgozni azon, hogy a szurkolóinkat boldoggá tegyük. Jó csapatunk van, jó a csapatszellem, tovább kell javulnunk, mivel ez a trófeák megnyerésének kulcsa. Előre tekintünk az idényre, hiszen a bajnokság vasárnap megkezdődik. Nem kérek többet a játékosoktól, mint hogy folytassák azt, amit most is csinálnak, maradjanak a megkezdett úton.”

Florentino Pérez

„Az előző idényben minden remekül alakult számunkra, de keményen kell dolgoznunk tovább, hiszen folyamatosan a jövőbe tekintünk, az edző és a játékosok pedig tisztában vannak ezzel. Továbbra is jól kell edzenünk, Ancelottinak pedig jól kell menedzselnie a keretet. Jelenleg nem keresünk újabb játékosokat. Ancelotti remekül kezeli a keretet, ez is hozzátartozik ahhoz, hogy sikeres idényünk legyen.”

„Nem aggódom amiatt, hogy elmaradnának Benzema góljai, hiszen ha így is lenne, rengeteg támadónk van. Tavaly is megérdemelte az Aranylabdát, most pedig megkérdőjelezhetetlen, hogy neki kell kapnia.”

„Sok szurkoló elutazott Helsinkibe, de sokan élnek itt is. A Real Madrid szurkolói a világ minden táján jelen vannak, ma sokukat láthattuk a lelátókon.”

(31 trófea Santiago Bernabéu, 30 trófea Florentino Pérez neve mellett.) „Santiago Bernabéué egy másik történet, ő ennek a Real Madridnak a megalkotója. Nem a trófeái alapján fogják őt megítélni, hanem a munkája alapján. Én csak próbálok felnőni ahhoz, amit ő tett, nekem ez tökéletesen elég. Az összehasonlítás alapja nem lehet a trófeák száma.”

„A Barcelona a Real Madriddal egyetemben az egyik legfontosabb intézmény a világon. Vissza fognak kerülni oda, ahol voltak, ez pedig fontos a spanyol futball és a világfutball számára.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK