Beszámoló: Real Madrid – Eintracht Frankfurt (2-0): Európa szuperbajnokai!

Alaba és Benzema góljai biztosították a Real Madrid ötödik UEFA-szuperkupa-győzelmét a Frankfurt elleni döntőben.

A Real Madrid úgy kezdte meg az aktuális idényt, ahogy az előzőt befejezte: újabb trófea került a vitrinbe. Alaba és Benzema szerezték az Eintracht Frankfurt elleni döntő góljait a Helsinki Olimpiai Stadionban, így a klub elhódította ötödik UEFA-szuperkupáját. Karim Benzema találata egyben a francia 324. gólja volt, amellyel a játékos a 323 gólos Raúl Gonzálezt megelőzve immár egyedüliként a második a klub történetének örökranglistáján. Ancelotti fiai tehát az idény során megnyerhető kupák közül az elsőt begyűjtötték.

Real Madrid

A mérkőzésen végig a blancók domináltak, de az első komolyabb helyzet mégis az Eintracht előtt adódott 15 percnyi játék után, azonban Kamada nem tudott túljárni Courtois eszén, aki remekül mozdult védett a játékos lövésénél egy egy az egy elleni szituációban. Európa bajnokának válasza a 17. percben érkezett, egy rendkívül tiszta helyzettel. Valverde játszott középre, labdája Benzemát találta meg, aki egy lövőcsel után Vininek passzolt, a brazil Trapp mellett már ellőtte a labdát, azonban jött Tuta, aki tudta, hogy hova kell érkezni, a gólvolnalról ki tudta vágni a labdát, így megmentve csapatát a góltól.

A Real Madrid továbbra is dominált, a vezető gól pedig meg is érkezett a 37. percben. Vini Jr. szerzett labdát a tizenhatosnál, kapu felé tört, majd megeresztett egy remek lövést, amelyet Trapp bravúrral védeni tudott. A szögletet aztán Kroos végezte el, aki Benzema fejére ívelt, a francia fejese után úgy tűnt, hogy a labda elhagyja a játékteret, azonban Casemiro a kapust megverve okosan visszafejelte azt a középen teljesen üresen álló Alaba elé, az osztrák pedig köszönte szépen és a kapuba passzolta a labdát. 1-0.

Benzema négy perccel később majdnem megduplázta az előnyt egy tizenhatoson belüli lövéssel Kroos remek labdaszerzése után, de néhány centivel mellé lőtt. A második félidő hasonló szellemben folytatódott mint az első, az első veszélyes akció a blancóké volt. Mendy ívelt középre, megpattanó labdája Vinihez került, aki szinte azonnal kapura lőtt, ám Trapp még úgy is védeni tudott, hogy a lövés Benzemán még megpattant. A Real Madrid tovább nyomott, a 61. percben közel is került az újabb találathoz, amikor Casemiro eresztett meg egy távoli lövést, ám az életerős löket a felsőlécről kifelé pattant.

A meccset végleg lezáró gól aztán négy perccel később érkezett. A Vini – Benzema összjáték, amely az előző idényben olyan sikeresnek bizonyult, ismét megmutatkozott. Ezúttal a brazil ment el a bal szélen, majd középre tálalt a francia elé, aki kapásból a kapuba küldte a labdát. A Real Madrid innentől kezdve nem engedte ki az előnyt a kezéből, a hátralévő időben pedig debütálhatott tétmeccsen Tchouaméni és Rüdiger is. Az idény tehát trófeával kezdődött.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK