2022. October 1., Saturday

Benzema: Az egyéni díjak csak következményei annak, amit a csapatért teszel

  • Doman Gergő
  • Aug. 9, 2022, 9:30 p.m.
Szerda este jön az Eintracht Frankfurt elleni UEFA-szuperkupa döntő. A találkozó előtt Karim Benzema is az újságírók rendelkezésére állt, és beszélt a találkozóról, Modrićról, az egyéni díjakról és a Cristiano Ronaldo utáni időszakról is.

A mérkőzés

"Nagyon nehéz volt idáig eljutni, meccsről meccsre harcolnunk kellett. De ez egy álom, egy olyan dolog, ami nagyon fontos számunkra. A csapat készen áll, mindent meg fogunk tenni a győzelemért. Mi vagyunk Európa bajnokai, és ezt a trófeát is Madridba szeretnénk vinni."

A világ legjobb játékosa

"Nem fogok ebbe belemenni. Én csak annyit tehetek, hogy mindent beleadok a klubért minden évben. A Real Madrid a világ legjobb csapata, minden évben azon dolgozunk, hogy fejlődjünk és jobbak legyünk. A tavalyi szezonom nagyon jól sikerült, de nem nekem kell megmondanom, hogy ki a világ legjobbja, én csak a focira koncentrálok."

Elmúlt felettük az idő

"A kor nem számít. Igaz, hogy nem vagyunk már fiatalok, de rengeteget dolgozunk a pályán és azon kívül egyaránt. Amikor ránézek erre a csapatra, akkor egy remek közösséget látok."

Aranylabda és Marcelo rekordja

"Nem ez motivál. De sokat álmodozom arról, hogy még több trófeát nyerek a Real Madriddal, és ezért mindent meg is fogok tenni. Az egyéni díjak csak következményei annak, amit a csapatért teszel. A csapat a legfontosabb."

Élet Cristiano Ronaldo után

"Crisitano távozása óta több gólt szerzek, ez igaz. De mikor még itt játszott, akkor pedig több gólpasszt adtam. Mondhatjuk úgy is, hogy egy másfajta munkát végeztem. Mindig is tudtam, hogy többre vagyok képes, aztán mikor távozott, előre kellett lépnem és meg kellett változtatni a játékomat."

Cserecsatár

"Nem tudok mit mondani erről. Itt az edző és az elnök, tőlük kell ezt megkérdezni. Mellesleg rengeteg játékos van a keretben, akik tudnak csatárt játszani."

A madridi karrier

"Amikor ideérkeztem, 21 éves voltam, és mindennél jobban vágytam a sikerre. Vágytam a BL-győzelemre. Ma én vagyok a Real Madrid kapitánya. Egyszerre tölt ez el engem örömmel és büszkeséggel, de közben meg semmi sem változott. Az elmúlt szezonban is sokszor voltam csapatkapitány, szóval ezen a téren nincs sok újdonság. Továbbra is mindenben segíteni fogom a csapattársakat, hogy sikeresek legyünk a pályán, és hogy gólokat szerezzenek."

Nézd lelkes madridistákkal a döntőt Budapesten!

Modrić

"Imádom, ahogy Luka futballozik. Nézed őt a gyakorlatok közben, és lenyűgöző, amit látsz. Pontosan tudja, hogyan kell egy vagy két érintésből játszani. Ha mégis ki kellene emelnem valamit, akkor a külsős passzait és lövéseit mondanám. Jó lenne, ha én is tudnék olyat."

Képesek vagytok még előrébb lépni?

"Az előző volt karrierem legjobb szezonja. De mentálisan készen állok, hogy az idei még jobb legyen."


Hozzászólások

Tabella