Ancelotti: Harcolnunk és küzdenünk kell, ha le akarjuk győzni a Frankfurtot

Az olasz szakember nyilatkozata a holnapi döntő előtt.

A mérkőzés

„Láttam a Frankfurt mérkőzését a Bayern ellen, ez azonban nem téveszthet meg minket. Megérdemelten nyerték meg az Európa Ligát, mert nagyon kemény ellenfeleket győztek le. Egy jó csapatról beszélünk, amely magas intenzitással játszik.”

„Mindent tudunk róluk, ha le akarjuk győzni őket, akkor harcolnunk, küzdenünk kell. Jól edzettünk és kellően magabiztosak vagyunk. A Bajnokok Ligája megnyerése nagy örömmel töltött el minket, ezt nem veheti el tőlünk és a szurkolóinktól senki sem. Szeretnénk erre a momentumra építeni.”

Ugyanaz a kezdő lép pályára, mint a BL-döntőben?

„Azoknak köszönhetően vagyunk itt, akik megnyerték a Bajnokok Ligáját. Nem csak 11 játékos működött közre. Sokan megérdemlik, hogy játsszanak, de azokat küldöm pályára, akiket a BL-döntőben is, a szokásos két-három kérdőjellel (mosolyog). Úgy gondolom, hogy akik most itt ülnek mellettem (Modrić és Benzema), játszanak, ha akarnak, ez minden.”

Esély hat trófeára a közeljövőben

„Mindegyik címért küzdeni fogunk, efelől nincs kétségem. Hat sorozatot megnyerni egy kicsit nehezebb feladat. Az lehetséges, hogy mindegyikért küzdünk és esélyt adunk magunknak, pontosan ezt tesszük majd. Nagyon bízom a csapatban, véleményem szerint erősebb a keret, mint az előző idényben. Versenyben leszünk és harcolni fogunk.”

„Nyerni mindig különleges érzés. Mindig boldog vagyok, ha győzünk és szomorú, ha veszítünk. A statisztikák nem fontosak számomra. Nekem az számít, hogy jól érezzem magam a játékosaimmal.”

Az előző idény sikerei

Az előző idény volt karrierem legjobbja. Sosem nyertem még meg egyszerre a spanyol bajnokságot és a Bajnokok Ligáját. A játékosaim érték el ezeket a sikereket a hozzáállásuk, minőségük, csapatszellemük, tapasztalatuk és fiatalos lelkesedésük kombinációjával. Ezeknek köszönhettük a sikereket és azt, hogy jelentős ellenfeleket fektettünk két vállra a BL-ben.”

Carlo Ancelotti

Erősítések

„Két igazolással bővültünk, akik technikailag és fizikálisan is sokat tesznek hozzá a csapathoz. Ez minden. A fiatalok és idősek közötti kapcsolat nagy szerepet játszott a tavalyi sikerekben, ezt továbbvihetjük idén is. Rüdiger és Tchouaméni fizikálisan és minőségileg is előrelépést jelentenek.”

Opciók Benzema pótlására

„Itt van nekünk Benzema, Mariano, Hazard, Rodrygo, Vinícius és Asensio… Rengeteg támadó, remélem nem hagytam ki senkit. Természetesen, ha nem áll rendelkezésedre a világ jelenlegi legjobb csatára, az hatással van a csapatra, de vannak opcióink. Benzemát lehetetlen helyettesíteni, nincs senki, aki képes lenne erre. Ha megfázással küzd, alkalmazkodunk a helyzethez.”

A Bayern dominanciája a Bundesligában

„Minden csapatnak nehéz felvenni a küzdelmet a Bayernnel, mert nagyobb a költségvetésük, a múltjuk és jobban működnek, mint a legtöbb német csapat. A költségvetés az egyik legfontosabb tényező, ha sikereket akar elérni egy csapat. Ezt láttuk Németországban és Olaszországban is, ahol éveken át a Juventus volt az egyeduralkodó. Nagyon nehéz kiegyenlíteni a különbségeket.”

Finnország

„Most vagyok itt először és csodálatos hely. Nagyon élveztem Kanadát is, van néhány párhuzam a két ország között. A finn nemzeti csapat nagyszerű eredményeket ért el tavaly, ez pedig egy történelmi stadion, amely az Olimpiának is otthont adott. Nagyon sok szurkoló érkezett, akik fehérre festhetik majd az arénát mindkét csapat nevében – majdnem olyan lesz, mintha mindenki a Real Madridnak szurkolna.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK