Ancelotti: Meg akarjuk nyerni az UEFA-szuperkupát

Az olasz mester az UEFA.com munkatársával beszélgetett a Frankfurt elleni UEFA-szuperkupa-döntő előtt.

A trófea megnyerésének fontosságáról: „Kisebb hátrányban vagyunk az Eintrachttal szemben, hiszen ők korábban kezdik az idényt, de győzelemre fogunk játszani. Előre tekintünk, nem hátra. Az elmúlt év győzelmei újra megerősítettek minket a hitünkben, de most a következő mérkőzésekre kell koncentrálnunk. Ebben az idényben hat trófea forog kockán, mi pedig mindegyikért harcolni akarunk.”

Arról, hogy mit vár a Frankfurttól: „Az előző idényben különleges dolgot vittek véghez, hiszen nem voltak az esélyesek között. Nagyszerű meccseket játszottak, kontrajátékkal, fegyelmezett védekezéssel és gyors fordulásokkal nyertek a Barcelona ellen a Nou Campban.”

Arról, hogy ő az első négyszeres BL-győztes edző, továbbá minden európai topligában bajnok: „Nagyon büszke vagyok erre. Csodálatos idény volt ez számomra és a Real Madrid számára is. Természetesen hihetetlenül örömteli, hogy visszatérhettem a Real Madridba. Számomra nagyon fontos, hogy továbbra is ennek a nagyszerű klubnak és ennek a nagyszerű csapatnak az edzője legyek.”

A játékosok motiváltságáról: „Készen állunk. A csapat már most remek formában van. Az öröm és a megelégedés, amit az olyan győzelmek adnak, mint a BL-döntő megnyerése, veled maradnak, ezektől úgy érzed, soha, senkinek nem szabadna a helyedbe lépnie. Ez pedig elég komoly motiváció a további győzelmekre.”

A BL-fordításokról: „Nagyon friss még az emlék, különleges volt a kapcsolat a szurkolókkal és a stadionnal. Minden fordításunkat a stadionunkban vittük véghez, köszönhetően a lelátókról érkező lökésnek. Mindig hittünk, soha nem adtuk fel. Nagyon erős csapatok ellen játszottunk. Elkerülhetetlen volt, hogy szenvedjünk.”

A La Décima és a legutóbbi BL-győzelem közötti különbségről: „2014-ben a La Décima talán megjósolhatóbb volt, mivel a csapat nagyon közel volt már a győzelemhez több alkalommal is. Gareth Bale akkor csatlakozott hozzánk, már az első pillanattól kezdve favoritok voltunk. Ebben az idényben egyáltalán nem voltunk esélyesek, de mégis nyerni tudtunk, köszönhetően a csapat összetartásának és kvalitásainak. Szerintem a győzelem kulcsa az alázatosság volt, továbbá az, ahogy az idősebb játékosok tapasztalata keveredett a fiatalok energiájával és lelkesedésével.”

Tchouaméni és Rüdiger érkezéséről, a nyári távozókról: „Úgy gondolom, hogy két olyan játékost szereztünk, akik a világ legjobbjai között vannak a posztjukon. Először is a kvalitásaikkal a csapat fizikálisan és technikai képességek terén is erősödött. De még alkalmazkodniuk kell a csapathoz, és a csapatnak is hozzájuk. Nem szabad megfeledkeznünk a három távozóról, Marcelóról, Iscóról és Bale-ről, akik történelmet írtak a klubbal az elmúlt években, szóval a Real Madrid mindannyiuknak hálás. Reméljük, hogy az új érkezők meg tudják ismételni, amit az elődeik tettek.”

Forrás: UEFA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK