Vinícius Jr.: Leírhatatlan érzés gólt szerezni a BL-döntőben

Vinícius Jr. az UEFA hivatalos csatornájának adott rövid interjút az Eintracht Frankfurt elleni Európai Szuperkupa-döntőt megelőzően.

„Fontos, hogy a lehető legtöbb mérkőzésünket megnyerjük, különösen igaz ez akkor, ha olyan címekért játszunk, mint az Európai Szuperkupa. Készülünk az előttünk álló szezonra, illetőleg az augusztus 10-i döntőre. Úgy lépünk majd pályára, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk az idény első trófeájának megszerzéséért. Ez a fajta mentalitás egyértelműen a klub DNS-ből ered, s ez a fontos mérkőzéseken mindig megmutatkozik. A csapat játékosai pontosan tudják, hogyan kell a Bajnokok Ligájában megbirkózni az ilyen meccsekkel.”

A City elleni fordítás

„Némely párharc kész érzelmi hullámvasút, de hazai pályán bármin képesek vagyunk felülkerekedni. Rodrygo pályára lépett, majd gyorsan szerzett két gólt, s végül a döntőben találtuk magunkat. A City elleni mérkőzés volt a sorozat legfontosabb összecsapása.”

A párizsi döntő

„Az, hogy győzni tudtunk a Bajnokok Ligája döntőjében, egyetlen lehetséges lezárása volt egy csodálatos szezonnak. Több, mint tizenöt éve futballozom, az ember soha nem tudhatja előre, mikor lesz alkalma döntőben pályára lépni, éppen ezért igyekeztem ezt a kilencven percet a lehető legjobban kiélvezni.”

A Bajnokok Ligája döntőjében szerzett győztes találat

„Kivételes érzés volt. Csak azok a játékosok érthetik ezt igazán, akiknek volt szerencséje gólt szerezni a Bajnokok Ligájában, főként, ha ezt egy ilyen mérkőzésen tehették. Leírhatatlan. Nem tudom, hogyan adhatnám át ezt az érzést szavakkal, hogyan lehet reagálni egy ilyen pillanatra. Az egész megmagyarázhatatlan. Meg kell tapasztalnod ezt a futballt, át kell éld azokat az érzéseket, amelyeket nekünk volt lehetőségünk ebben a szezonban ahhoz, hogy értsd, mennyire fontos volt ez a döntő és milyen boldoggá tett bennünket.”

A Tizennegyedik megünneplése a Bernabéuban

„Az egy különleges alkalom volt a világ legnagyobb klubjának mezét viselve és a világ legnagyobb versenysorozatát ünnepelve. A Bernabéu egy káprázatos stadion, különösképp, ha telve van a szurkolóinkkal; talán épp ezért ünnepeltünk annyira, amennyire csak tellett tőlünk. Néhány nappal korábban a bajnoki címnek örülhettünk, majd azért érkeztünk a stadionba, hogy a Bajnokok Ligáját ünnepeljük egy fantasztikus idény után.”

Fiatalság és tapasztalat

„Csapatként az egész szezonban a lehető legjobb formánkat hoztuk. Az idősebb játékosok tapasztalata ötvöződött a fiatalabbak energikusságával. Ez volt minden sikerünk kulcsa.”

Kapcsolat Benzemával

„Fontos, hogy befolyással tudj lenni a mérkőzésekre. Érkezésem óta azt mondja nekem, hogy legyek merész. Vállalkoznod kell, hogy gólt szerezz, illetve passzolnod, hogy gólpasszt adj. Ellenkező esetben meg kell tartanod a labdát. Idén remekül működött közöttünk a kémia, és ez sok győztes meccset eredményezett.”

Erősségek

„A legkiemelkedőbb egyértelműen a cselezés. Állandóan ezzel próbálkozom. Ha nem megy, újra próbálom. Mindig arra törekszem, hogy a lehető legmesszebb jussak és a legjobb helyzeteket alakítsam ki a csapat számára. Amikor kicselezem egy ellenfelemet, az azt jelenti, hogy eggyel kevesebb játékoson kell nekem vagy a csapattársaimnak túljutni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK