Hazard: A sérülés a múlté, már csak a játékra akarok koncentrálni

Eden Hazard-nak nem telt gondtalanul az eddigi Real Madridnál töltött karrierje. Az elmúlt három év leginkább a sérüléseiről szólt. Hazard most vág neki először úgy egy szezonnak, hogy már a felkészülés elejétől egészséges és a csapattal edz. Az ESPN munkatársai készítettek vele interjút az edzőtáborban.

Mennyire fontos számodra a következő szezon?

"Több szezon is úgy telt el, hogy nagyon keveset léphettem csak pályára. Ezek után csak arra vágyom, hogy megmutassam, hogy képes vagyok a Real Madridban is magas szinten futballozni. Ez az egyetlen célom. 

Hogyan érzed magad?

Köszönöm, remekül vagyok. Nem érzek már fájdalmat, úgyhogy ez végre már nem hátráltat, képes vagyok újra folyamatosan játszani, és azt csinálok a pályán, amit akarok. Remélem, sokáig, még legalább 2-3 évig egészséges maradok. Csak élvezni szeretném a játékot a pályán. Ezért vagyok itt."

Milyen érzés volt úgy trófeákat nyerni, hogy nem tudtál sok időt a pályán tölteni?

"Ahogy te is mondta, vegyes érzéseim voltak. Teljes szívemből örültem a megszerzett trófeáknak. Örültem, hogy ezt átélhetik a szurkolók, örültem, hogy ezt elérte a klub és a csapattársak. A futball erről szól, örülsz a közös sikereknek. De legbelül úgy voltam, hogy 'oké, én is kapok érmet, meg a győzelem az egész csapaté, de közben meg nem játszottam olyan sokat, szóval gyerünk, mutasd meg, hogy a csapat veled is tud trófeákat nyerni’.”

Hogyan tudtál motivált maradni az elmúlt három évben a sérülések mellett?

"Hidd el, ez nem volt egyszerű. Amikor valaki futballozik, akkor egy dolgot szeretne: a pályán lenni. Ha pedig ez nem lehetséges, akkor felteszed magadnak a kérdést, hogy mi történt? Mert korábban egyszer sem volt ilyen sérülésem. Nem egyszerű ez, mert nem tudtam, miért sérülök meg újra és újra. A Chelsea-nél volt, hogy megsérültem, de nem ilyen formában, mint a Real Madridban az elmúlt három évben. Ez egy teljesen új dolog volt, szóval meg kellett tanulnom ezt kezelni. Tudtam, hogy valami nincs rendben a testemmel, mert folyamatosan fájdalmat éreztem, ezért is döntöttem a műtét mellett az előző szezon végén."

"De ez az időszak segített abban, hogy még inkább megismerjem a testem, és megtanuljam, mit tehetek és mit nem. Megtanultam, hogyan tudok jobban odafigyelni rá, többet dolgozok a fizioterapeutákkal és hasonló dolgok. Most már azt mondom, hogy ez egy remek kihívás számomra. Egészséges vagyok, úgyhogy már csak játszani szeretnék."

A csapat gyengeségei?

"Nincs egy sem. Néha fáradtabbak vagyunk, de ennyi. (nevet) Amikor a pályán vagyunk, mindenki láthatja, hogy egy csapatként mozgunk, küzdünk. Bármi is történik, egy csapat maradunk. Hiába állunk 2-0-ás vesztésre, sohasem adjuk fel, az utolsó pillanatig küzdünk."

Az MLS-be igazolni?

"Nem gondolok még ilyenekre, most csak a jelenre koncentrálok. Nagyon nehéz három év van mögöttem, ezért most csak a következő szezonra gondolok. Még van két év a szerződésemből, akkor leszek 33 éves, meglátjuk majd, mi történik."

Forrás: ESPN
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK