Antonio Pintus: A világbajnokság miatt az idény közben is lesz egy előszezonunk

A méltán híres erőnléti edző a Realmadrid TV munkatársával beszélgetett a klub edzőközpontjában.

“A magaslati edzések szimulálása egy maszk segítségével történik, ennek használata közben végzünk teszteket. Nem nevezhetjük hypoxia tréningnek, ez csak egy teszt, ami segít meghatározni a játékosok aerob és anaerob határait, valamint a jelenlegi erőnlétüket. A maszk felel az a belélegzett, valamint kilélegzett levegő minőségének analizálására. Szükségünk van mindkét értékre, hogy meghatározhassuk a játékosok jelenlegi kondícióját.” 

“Az eredmények segítenek a személyre szabott edzésekben, valamint irányadónak számítanak azt illetően, hogy milyen munkát végez a csapat. Az előszezon edzései hosszabb futásokon alapszanak, amik aztán kéz a kézben járnak a rövidebb és gyorsabb futásokkal.”

“Ezekből a tesztekből el tudom dönteni, hogy a játékosoknak hosszabb, alacsonyabb intenzitású futómunkára van szüksége, vagy elkezdhetjük az intenzívebb, gyorsabb munkát. A világbajnokság miatti novemberi szünet jó lesz számomra, hiszen egy újabb előszezont csinálhatunk végig, azokkal pedig, akik itt maradnak, extra munkát végezhetünk. Azok számára, akik utaznak Katarba, ez természetesen más lesz. Ők a visszatérést követően százszázalékos pihenőt kell hogy tartsanak, csak fokozatosan térhetnek majd vissza a terheléshez. A keret két csoportja számára teljesen más lesz ez az időszak.”

“Létfontosságú, hogy tudjuk, hol is tartunk jelenleg, hogy milyen eredménnyel teljesítik a játékosok ezeket a teszteket. Nagyon elégedett vagyok velük. Kiváló állapotban tértek vissza. Ez annak a munkának is az eredménye, amit az előző idényben végeztünk. Mindenekelőtt szeretném ezt nekik megköszönni. Amikor egy teszt ilyen eredménnyel zárul, az nem az én érdemem, hanem az ő kemény munkájuk gyümölcse.”
 

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK