Hat dolog, amit biztosan nem tudtál Rüdigerről

Sergio López de Vicente, az AS újságírója vállalkozott arra a feladatra, hogy néhány érdekességet szedjen össze a Real Madrid legújabb érkezőjéről, Antonio Rüdigerről. Egy biztos: a német védő több mint egy egyszerű labdarúgó, és a magabiztos, szigorú külső se tévesszen meg senkit, hiszen egy melegszívű, kedves fickóról van szó.

Adományok Sierra Leonéban
Néhány évvel ezelőtt alapítványt hozott létre édesanyja szülőhazájában, hogy segíthesse a nehéz körülmények között élő embereket. Az alapítvány célja, hogy a rászorulók jobb oktatásban, fejlett infrastruktúrában és egyenlőségben részesülhessenek. A COVID közben az alapítvány egy olyan programot is indított, amelyhez többek között Giroud, Özil, és több híres labdarúgó csatlakozott. Nekik köszönhetően Sierra Leone fővárosában 60.000 arcmaszk is kiosztásra került.

Nehéz gyerekkor
Rüdiger Berlinben született, édesapja német, édesanyja pedig Sierra Leone-i származású. Anyja az 1990-es években került Németországba, a polgárháború kirobbanása miatt. Rüdiger Neuköllnben nőtt fel, a német főváros egy olyan kerületében, amelyet nagy arányban laknak első-, illetve második generációs bevándorlók. Pénznek meglehetősen szűkén voltak, de a szülei mindent megtettek, ami erejükből telt: sokat spóroltak például azért, hogy fiuknak megvehessék első mezét, amelyen George Weah neve szerepelt. Ő volt ugyanis Antonio példaképe. Szinte minden nap ezt a mezt viselte az edzéseken. 

Olyan is történt viszont, hogy édesanyja nem tudott pénzt adni neki egy iskolai kirándulásra – erre a pillanatra mindig úgy emlékszik vissza, hogy óriási hatással volt rá. A pénzügyi nehézségek ellenére édesanyja mindig igyekezett segíteni a fiát, elkísérte a tréningekre, illetve megpróbálta előteremteni a pénzt, ha szüksége volt valamire az iskolában vagy az edzéseken. 

“Anya, egy nap minden áldozat kifizetődik majd” – mondta édesanyjának azt követően, hogy aláírt a Borussia Dortmund ifjúsági csapatához. Ez az ígéret sosem merült feledésbe. 

Féltestvér és ügynök
Lionel Messinek az édesapja, Mauro Icardinak a felesége, Rüdigernek pedig a féltestvére, Sahr Senesie az ügynöke. Senesie szintén labdarúgó volt, de most már kifejezetten csak a játékos pályafutásának egyengetésére összpontosít. Játszott a Hoffenheimben, de pályafutásának legnagyobb részét a Dortmundnál töltötte, több mint 110 mérkőzést játszva az első, illetve második csapatban. Utánpótlás szinten még a német korosztályos válogatottat is képviselte, felnőtt meghívót azonban sosem kapott. 

Beceneve: Rambo
Bármennyire is úriember a pályán kívül, a személyisége megváltozik, amint átlépi az oldalvonalat. Egy olyan játékosról beszélünk, aki minden fegyverét beveti a pályán – mindig. Rendíthetetlen játékstílusa miatt már a berlini akadémián elnevezték a társai Rambónak. Sosem próbált ez alól kibújni, és mai napig szólítják így. 

Küzdelem a rasszizmus ellen 
Már egészen fiatal korában szembesülnie kellett a rasszizmussal. Nyolc esztendős volt, amikor megpróbált segíteni egy asszonynak, aki nem bírta a bevásárló táskáit cipelni. Ahogy megközelítette őt, az asszony félő szemekkel, ijedten nézett rá, segítségért kiáltott, mert azt hitte, Rüdiger ki akarja rabolni őt. A Romában töltött időszak alatt szintén szembesült a rasszizmussal Olaszországban, különösképp a római derbiken, ahol a Lazio szurkolói folyamatosan szidták. Daniele de Rossitól jelentős segítséget kapott ezen időszak során, amit több interjúban külön ki is emelt már. 

Pepe

Példakép: Pepe
Gyerekként ugyan George Weah volt a példaképe, felnőttként a Real Madrid, különösképp pedig Pepe játékának rajongójává vált. Ezt egy korábbi interjújában árulta el, évekkel ezelőtt, amikor megkérdezték, hogy kit látna szívesen partnerként a védelem közepén. “Pepét mondanám” – felelte, amin az interjúztató meg is lepődött, hiszen számtalan védőlegenda neve is szóba kerülhetett volna. “Egyszerűen tetszik a játéka. Mindig belead mindent, néha talán még túlzottan is motivált, de én ezt a stílust kedvelem. Nagyon nagyra tartom őt játékosként. Az emberek csak az agressziót látják benne, pedig klasszis védő módjára játssza a futballt.”

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK