A Real Madrid nem erőlteti, hogy csatár érkezzen nyáron

A Real Madrid háza táján mindenkinek meggyőződése, hogy Benzema hosszabbítani fog és 2024 nyaráig biztosan a klub kötelékében marad.

Florentino Pérez teljesen egyértelműen jelezte, hogy Karim Benzema érinthetetlen a Real Madridban. Carlo Ancelotti szintén ezen a véleményen van, és ez nem is fog változni. 

A francia támadó jelenlegi szerződése még egy évig érvényes, de szinte mindenki biztosra veszi, hogy Benzema 2024 júniusáig biztosan meghosszabbítja a szerződését. Ha lehet hinni a híreknek, a szerződéshosszabbításra hamarosan sor is kerülhet. 

A Real Madridnál tehát senki sem kételkedik ebben, és ez a tény azt is eredményezi, hogy senki sem sürgeti egy újabb középcsatár érkezését. Nincs szükség kapkodásra, és hacsak nem történik valami különös a jelenlegi keret háza táján, akkor nem valószínű, hogy csatár érkezik ezen a nyáron. 

Florentino Pérez ezt egyértelművé is tette. Csak azért nem fog igazolni, hogy érkezzen valaki, így hagy időt arra, hogy olyan támadó érkezhessen, aki évekig meghatározhatja majd a csapat támadójátékát. 

Benzema utódjának megtalálása a következő egy-két év egyik legnagyobb feladata, és biztosak lehetünk benne, hogy nem lesz egyszerű megoldani. Ancelotti tisztában van ezzel, ám teljesen nyugodtan kezeli a helyzetet, meggyőződése, hogy valamit ki tudnak majd találni. 

Az utód keresése folyamatban van, ám megtalálása időt vesz igénybe. Mbappé érkezése talán megkönnyítette volna a dolgot, de ez már biztosan nem fog megtörténni, legalábbis nem a közeljövőben. A francia támadóval kapcsolatban teljesen megváltoztak a vélemények Madridban, és nem valószínű, hogy a neve újra opció lesz a klub háza táján. 

Rodrygo és Vinícius biztosan ott lesznek a következő évi keretben Benzema oldalán, de nem szabad megfeledkezni Eden Hazard-ról sem, akinek elhivatott munkára lesz szüksége, hogy végre ki tudja használni a neki jutó játéklehetőségeket. 

Az elmúlt hónapokban Håland érkezése is állandó téma volt, ám a norvég támadó végül Manchesterben kötött ki, a vezetőség pedig figyelni és követni fogja az angliai játékát, hiszen először kerül igazán nagy csapathoz. A pletykák szerint a szerződésében van egy olyan kivásárlási záradék, ami két év után érvényesíthető, 150 millió euró fejében, szóval a megszerzése nem lehetetlen. 

A jelenlegi feladat azonban a keresés, valamint a jelenlegi keret erősítése és szilárdítása, ám ehhez tudni kell azt is, hogy néhány játékos jövője vajon milyen irányba mozdul el. A piac nyitva van, az ajtó viszont nincs szélesre tárva. A Real Madrid biztosan fog játékosokat eladni, és kölcsönbe is kerülhetnek a keret egyes tagjai, ám ehhez előbb meg kell találni a megfelelő célállomásokat. Aztán ott van Marco Asensio, Mariano és Luka Jović helyzete is, hiszen esetükben egyelőre nincs kész forgatókönyv a folytatásra. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK