Hugo Sánchez: Mbappét nem gazdasági szempontok befolyásolták

A Real Madrid legendája, a Pichichit ötször is elnyerő mexikói csatár a MARCA-nak adott exkluzív interjút, melynek középpontjában Mbappé meghiúsult átigazolása állt.

Mi járhat egy játékos fejében, amikor nemet mond a Real Madridnak? Mit gondolsz, Mbappé mentálisan nem állt készen arra, hogy szembeszálljon a fehér mez követelte kihívásokkal? 
Ezt nagyon nehéz megválaszolni, hiszen nem látok a fejébe, nem tudok az ő agyával gondolkodni, mivel nem Mbappé vagyok. De az én meglátásom szerint nem mondott nemet a Real Madridnak, hanem jelezte, hogy még várniuk kell rá egy kicsit. Nagyon sok, rajta kívül álló forrásból származó nyomás nehezedik a vállaira, talán még a családja is nyomást helyezett rá és befolyásolta a döntését, de végső soron az ő kívánsága is ez kellett hogy legyen. Az álma viszont más, ahogy ő is mondta, és ez az álom még várhat egy kicsit. Úgy vélem, mutatja jelét annak, hogy szeretne a Real Madrid játékosa lenni, de jelen pillanatban, leginkább politikai és szociális gondok miatt ez nem történik meg. Nem gondolom, hogy gazdasági szempontok befolyásolták volna, hiszen a Real Madridnál is rengeteg pénz üthette volna a markát, csakúgy, mint a PSG-ben való maradással. Ezért én úgy vélem, hogy ez nem pénz kérdése volt, és nem a Real Madridnak mondott nemet, hanem sokkal inkább azt jelezte, hogy nem tud háttérbe helyezni egyéb olyan tényezőket, amik erősebbek, mint a pénz. Ezt meg kell értenetek. 

Összehasonlítva a te idődet a jelenlegivel, alkalmazkodva a jelen futballjához, mit gondolsz, jobb támadó voltál mint Karim Benzema? 
Ez is nagyon nehéz. Vannak olyan kérdések, amikre először nektek kell választ adnotok, nem pedig nekem, hiszen én mélyen tisztelem a különböző időket és érákat. Abban biztos vagyok, hogy az olyan játékosok, mint Pelé és Beckenbauer, akik nálam idősebbek, a mai futballban is sikeresek lennének, ahogy még nagyon sok veterán, akik kiemelkedtek ebben a csodálatos sportágban. Úgy érzem, figyelembe véve napjaink futballjának fizikai oldalát, a tréningek minőségét, azt is elmondhatjuk, hogy a mai sztárok, például Cristiano Ronaldo vagy Messi, ha az ’50-es években születtek volna, vagy Pelével és Beckenbauerrel egy időben játszottak volna, ugyanúgy csillogtak volna, mint a jelen futballjában. A tehetség, a nagyszerű labdarúgók, a sikeres emberek… hiszem, hogy ezek érától függetlenül fontos tényezők, épp ezért bármilyen időben sikeresek lehetnének. Élveznünk kell a különböző pillanatokat és időket, hálásnak kell lennünk, hogy a különböző idők legendái példát állítanak elénk és azok számára, akik követik őket. Ami engem illet, számomra Pelé volt a példa, legalábbis a Mexikón kívüli profikon kívül, akiket gyerekként láthattam. 

Azt mondanád tehát, hogy a tehetség időtől, érától független? 
Igen, én így gondolom. Nagyon sok értéket kaptam édesapámtól, édesanyámtól, a családomtól és a barátaimtól, de a legfontosabb, amit megtanultam, az a tisztelet. Hiszem, hogy amíg úgy élünk, hogy minden generációt tisztelünk, addig minden szebb, csodálatosabb, és mindenki megkapja az általa megérdemelt teret, figyelmet. Ez fontos, mert az idők és időszakok jönnek és mennek egymás után. 

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK