Florentino Pérez: Ez nem az az Mbappé, akit én a klubhoz akartam hozni

Florentino Pérez az El Chiringuitónak adott nyilatkozatában beszélt arról, hogyan változott meg Kylian Mbappé az elmúlt hetekben és miért nem az a játékos, akire ő vágyott.

Mbappé átigazolási ügye

„Az volt az álma, hogy a Real Madridban játsszon, tavaly augusztusban is szerettük volna leigazolni, de nem engedték el, most is azt mondogatta, hogy Madridban szeretne játszani, majd körülbelül 15 napja megváltoztatta az egész helyzetet.”

„Nem ezt az Mbappét akartam a klubhoz hozni, ő más, meg kell változtatnia az álmát. Változik, más dolgokat ajánlanak neki, nyomás alá kerül és máris más játékossá válik. A Real Madridnál egyetlen játékos sem állhat a klub fölött. Nagyszerű futballista, többet nyerhet, mint mások, de ez egy csapatsport, és olyan értékek és szabályok szerint élünk, amelyeket nem változtathatunk meg.”

„Az az Mbappé, aki csatlakozott volna a klubhoz, nem ez, akit most láthatunk. Ha pedig ez ő, akkor maradjon a PSG-nél. Azt a verzióját akarom, akinek az álma volt a Real Madrid. Lehetetlen lenne három éven belül elhozni? Három év múlva talán mind kopaszok leszünk? Ez az Mbappé nem az én Mbappém, aki nem vesz részt egy nyilvános eseményen a válogatottjával… Ezt nem akarom. Lehet, hogy volt egy kis szóváltás, de szerintem ő volt a hibás.”

Szuperliga

„Természetesen még él a kezdeményezés, jelenleg Luxemburgban tart az ügy, a közeljövőben lesz egy meghallgatás, ami választ adhat az általunk felvetett gondokra. Hisszük, hogy megvan a jogunk ahhoz, hogy az Európai Közösségen belül, az UEFA közreműködésével versenysorozatokat szervezzünk magunknak. Értjük, hogy az UEFA monopolhelyzetben van és a 27 európai ország között egy pillér ez a sorozat.”

Erling Håland leigazolásának elmulasztása

„Nálunk játszik a világ legjobb kilencese, nem akarhattuk elhozni Håland-t a kispadra, nem igaz? Két éves záradék? Nem tudom. Már nem érdekel más, csak az, hogy ezekkel a fiatalokkal új csapatot építsünk, kisebb erősítésekkel.”

BL-győzelem és erőszak Párizsban

„Ezt a látványt senkinek sem szabadna átélnie, megkérdeztük az UEFA-tól is, milyen kritériumok alapján változtatták meg a helyszínt és a francia kormánytól, hogy miért nem védtek meg minket. A szurkolók rablás és erőszak áldozatai voltak. Miért ezt a helyszínt választották, ha mindenki pontosan tudta, hogy komoly intézkedéseket kell hozni, különben baj lesz? Hadd mondják el ők, miért Párizst választották. Azt mondják, hogy a PSG elleni 1-0-s vereségünk után, a visszavágó előtt született meg a döntés a helyszínváltoztatásról – néhányan azt mondják, hogy a győztes csapatból azt állították, hogy a Bernabéuban is győzni fognak és majd meglátják, eljutnak-e a döntőig.”

Az új Santiago Bernabéu

„Egy év múlva, a következő idény végén lesz kész. A háború következtében megemelkedtek az árak és az építőanyagok terén hiány lépett fel. Az avatás? Meglátjuk, ki lesz ott. Alejandro Sanz? Ő biztosan, és mások is, nagyon sok madridista van a világon.”

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK