A Real Madrid mielőbb szeretné lezárni Vinícius szerződéshosszabbítását

Már csak arról kell megállapodniuk a feleknek, hogy 2026-ig vagy 2027-ig szóljon az új kontraktus.

Vinícius Júnior szerződésének megújítása a célegyenesbe érkezett a Real Madridnál. A MARCA értesülései szerint a blancók a már ezen a héten, de legkésőbb a jövő héten szeretnék véglegesíteni a megállapodást. A tervek szerint a hivatalos bejelentésre azonban júliusig kell majd várni, amikorra a játékosok már visszatérnek a vakációról.

Jelenleg már csak egyetlen nyitott kérdés van, a hosszabbítás időtartama. A játékos jelenlegi kontraktusa 2024-ben jár le, a Real Madrid 2028-ig hosszabbított volna, ám a játékos valamivel rövidebb időtartamot preferál, konkrétan 2026-ig vagy 2027-ig hosszabbítana. A lehetőségek közül a 2028-at végül kizárták, így marad a két másik opció.

Vini

A játékos fizetése egyébként jelentősen, több mint duplájára nő a jelenleginek, köszönhetően a teljesítményének és annak, hogy a klubnál milyen nagy jelentőséget tulajdonítanak neki. Ennek megfelelően a keret egyik legkevesebbet kereső játékosából jóval magasabbra lép a ranglétrán. A jelenlegi, 3.2 millió eurós fizetés, amely bónuszokkal 4 millió euróra nőhet, 10 milliós fizetésre változik, amelyre a jelenlegihez hasonlóan jöhetnek még bónuszok.

Vini kivásárlási ára is jelentősen megemelkedik. A jelenlegi, 350 millió eurós összegről 1 milliárd euróra ugrik. Ez az összeg a Real Madridnál megszokott a legnagyobb sztárok esetében, a klub célja ezzel az, hogy távol tartsa az állami kézben lévő klubokat a legjobb játékosaitól. Vinícius esetében persze ez a szám szimbolikus, hiszen a brazil fiatal még a legkritikusabb madridi pillanataiban sem volt hajlandó még csak meghallgatni sem a különböző kérők ajánlatait. Emellett 2021 novemberében jelentős ingatlan beruházást hajtott végre, hiszen épített egy házat Madridban, mert biztos volt abban, hogy nem fogja elhagyni a várost, amelyet szenvedélyesen szeret.

Vinícius egyébként az elmúlt idényben a csapat harmadik legtöbb játékperccel rendelkező játékosa volt Courtois és Militão mögött (4274), a második legtöbb gól fűződik a nevéhez (20), illetve a legtöbb gólpasszt ő jegyezte [büntetőkkel együtt] (20), a Liverpool elleni BL-döntőben pedig ő szerezte a csapat győztes gólját.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK