Tchouaméni: A legjobb helyen vagyok ahhoz, hogy történelmet írjak a futball világában

A Real Madrid legújabb igazolása, Aurélien Tchuaméni a bemutatását követően sajtótájékoztatót tartott Valdebebasban.

„Annyira boldog vagyok, hogy itt lehetek. Egy álmom vált valóra azzal, hogy a Real Madridba igazoltam. Ez a világ legjobb klubja. Keményen fogunk dolgozni azért, hogy trófeákat nyerjünk és tovább írjuk a klub történelmét. Volt lehetőségem arra, hogy más klubok közül válasszak, de amint megtudtam, hogy a Real Madrid érdeklődik irántam, nem kellett tovább gondolkodnom. Le akarom tenni a névjegyem a sportág történelmében, ehhez pedig a Real Madrid a legmegfelelőbb hely. Ez a történelem legjobb klubja, a legjobb játékosok itt játszanak. Ez volt számomra a legjobb döntés.”

„Volt szerencsém beszélni Benzemával és Camavingával. Utóbbi esetében láthatjuk, hogy milyen sokat fejlődött, amióta itt van, a világ legjobb klubjában. Camavinga nagyon örül, hogy itt vagyok. Ami Benzemát illeti, ő a világ legjobb csatára. Amikor már javában zajlottak a tárgyalások, írt nekem és elmondta, hogy miként működnek a dolgok a Real Madridnál. Szerencsés vagyok, hogy itt vannak velem.”

Tchouaméni

„Beszéltem más klubokkal is, de titokban reménykedtem abban, hogy a Real Madrid hívni fog. Egy másodpercig sem kellett gondolkodnom. Most már elmondhatom, hogy a Real Madrid játékosa vagyok, ez pedig nagyszerű érzés. Ahogy a Real Madrid érdeklődése felmerült, azonnal elmondtam az ügynökömnek, hogy meg kell próbálnia megállapodásra jutni. Ma tényleg egy álmomat élem meg, nagyon boldog vagyok, hogy a Real Madridot választottam.”

„Mindig a Real Madrid volt az első számú választásom. Ami a csapaton belüli versenyhelyzetet illeti, a világ legjobb klubjához csatlakozom, meg kell mutatnom az edzéseken, hogy mire vagyok képes, én pedig alig várom, hogy ezt megtehessem. Szeretném a legjobbamat nyújtani a pályán. Ez egy nagy kihívás, de nem csak a novemberi világbajnokságra kell koncentrálnom, hanem a mindennapi edzésekre és meccsekre a Real Madridnál. A Real Madridnál játszani egy kihívás számomra.”

„Casemirónak kivételes karrierje van. Amikor fiatalabb voltam, követtem a Real Madrid meccseit és sok inspirációt nyertem azoktól a játékosoktól, akik a hatos szerepkörben és védekező középpályásként játszottak. Megpróbálom a saját történetemet megírni, ha pedig sikerül öt BL-címet nyernem, az azt jelenti majd, hogy egyáltalán nem végeztem rossz munkát.”

„Néhány héttel ezelőtt beszéltem Ancelottival, hogy megtudjam, mit gondol, kellemes beszélgetés volt. Elmondta, hogy ha szeretnék továbbra is fejlődni és a világ egyik legjobb középpályásává akarok válni, akkor csatlakoznom kellene a Real Madridhoz, mivel itt minden megvan ahhoz, hogy segítsenek elérni ezt a célomat. Az aláírásom után elmondta, hogy nagyon örül az érkezésemnek.”

„Mbappé, a válogatott csapattársam már tudta, hogy az idény végén el fogom hagyni a Monaco együttesét, és érdeklődött, hogy esetleg csatlakoznék-e a PSG-hez. Mindenesetre az első számú választásom mindig a Real Madrid volt, ő pedig teljes mértékben megértette ezt. Nagyon örül nekem.”

„Intelligenciát tudok hozni a középpályára és segíthetem a csapatot, hogy jobbá váljon. A játékom a passzokról, közbeavatkozásról és hasonlókról szól. Az erőnlétemnek köszönhetően sok labdát szerzek. Szerintem ezekből a képességeimből profitálhat a csapat.”

„Gyerekkorom óta olyan csapatokban játszottam, ahol két középső középpályás volt. A Madridnál, ahol 4-3-3-ban játszanak, talán a hatos szerepkörében játszom majd, de képes vagyok akár 8-asként is játszani, ahogy a válogatottban is teszem. Mélyebben is tudok focizni, de akár magasabban is.”

„Gyakran viseltem a 8-as mezt az utánpótlás csapataimban, más klubokban és a válogatottban. Ez a mez itt már Toni Kroos-é, úgyhogy amikor csatlakoztam, megkérdeztem, hogy melyik mezszámok nem foglaltak, így a 18-ast választottam, amelyik a legközelebb áll a 8-ashoz.”

„Zidane a Real Madrid ikonja, de ugyanúgy a franciáké is. Emlékszem a 2006-os világbajnokságra, ahol bár a döntőt elveszítettük, Zidane csodálatosan játszott. Közelről figyeltem Karim Benzema karrierjét is, aki továbbra is csodálatos dolgokat csinál. Franciaként Karim és Zidane a hőseim.”

„Megpróbálok inspirációt meríteni az amerikai kultúrából. Sok videót nézek Kobe Bryantről és Michael Jordanről, mivel ők sportoló legendák, és mindig mindent beleadtak, miközben tökéletesítették a játékukat. Számunkra nincs olyan, hogy lazsálás, nem gondolhatjuk azt, hogy minimális erőfeszítéssel sikereket érhetünk el. Ezért is adok bele mindig mindent, ezt fogom tenni itt is.”

„Nagyon örülök, hogy élőben láthattam a 14 megnyert BEK/BL-serleget. Láthattam, hogy ez a világ legjobb klubja. Rengeteg trófeát nyertek már. Beszéltem az elnökkel és megbeszéltük, hogy új kihívásokat kell keresnünk, még több trófeát kell nyernünk, de az itteni trófeagyűjtemény kiemelkedő és csodálatos.”

„Nem az én dolgom az átigazolási összegekről beszélni. Én megpróbálom a legjobbamat nyújtani a pályán, a klubok közötti tárgyalások részletei rájuk tartoznak. A jelenlegi piac talán nem úgy működik, mint régen, de hogy őszinte legyek, ez engem egyáltalán nem érdekel.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK