Rüdiger: A győztes mentalitás a karakterem része

A Real Madrid friss igazolása a MARCA újságírójának adott exkluzív interjút.

Még egy hét sem telt el azóta, hogy hivatalossá vált az átigazolásod. Hogy érzed magad?
Nagyon büszke vagyok és még mindig nem fogtam fel, hogy ez mit is jelent, mivel még nem is voltam Madridban. Hamarosan az egész családommal együtt érkezem, miután a német válogatottnál végeztem, aztán azt hiszem végre rájövök, mit is jelent, hogy a Real Madridba igazoltam.

Egyértelmű számodra, hogy ez karriered legnagyobb lépése?
Úgy gondolom, hogy a futballban, ahogy az életben is, minden egy újabb fejezet, és számomra most ez is az. Egyértelmű, hogy ez egy nagy fejezet, hiszen egy óriási lépés számomra. Valószínűleg ez egész karrierem legnagyobbja.

Rüdiger

Mire gondoltál először, amikor a Real Madrid hívott?
Amikor először hallottam felőlük, akkor azt gondoltam, hogy ’wow’. Először szeptemberben vagy októberben vették fel velem a kapcsolatot. Egy ilyen klub nem sokszor hívja az embert, úgyhogy csodás volt.

Amikor a Bernabéuban játszottál a Chelsea színeiben és betaláltál, mire gondoltál? Milyen volt számodra a hangulat?
Az volt az első alkalom, hogy a Bernabéuban játszottam. Egy nappal előtte kimentem a stadionba és megnéztem. Felnézel, és látod az épület szerkezetét. Rájössz, hogy ez egy különleges hely, és egy ilyen stadionban akarsz ilyen meccseket játszani. Nem csak a Madrid ellen, hanem a színeikben. Sajnos akkor nem úgy alakultak a dolgok, ahogy szerettük volna, ők pedig bajnokok lettek. Úgyhogy jár nekik a taps.

Tetszett a stadion, nem igaz?
Igen, persze. Már láttam róla képeket, hogy milyen lesz, amikor befejezik a munkálatokat, és még ennél is sokkal jobb lesz. Alig várom, hogy ott játszhassak.

A mérkőzés után Ancelotti azt mondta a klubnak, hogy Rüdiger kell ebbe a csapatba.
Igen. Mindenki tudja, hogy kicsoda Ancelotti. Ő egy top edző, aki ismét bizonyította ezt a LaLiga és a BL megnyerésével. Nem kell őt bemutatnom senkinek, elég, ha annyit mondok, hogy nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen edző, mint Ancelotti, engem akar. Gyerekkorom óta követtem őt a TV-n keresztül. Megtiszteltetés.

Rüdiger

Beszéltél már vele?
Igen, beszéltünk.

Milyen volt a beszélgetés?
Nagyon barátságos. Elmondta, hogy mindenki nagyon boldog volt, hogy Madridba megyek, ez pedig engem is boldoggá tett. Egyértelmű, hogy Ancelotti az egyik, aki nagyon erőssé teszi a Real Madridot, de nem ő az egyetlen. Ott van Karim Benzema, Toni Kroos, Luka Modrić, Casemiro… Elmondta, hogy mindannyian örültek az érkezésemnek, ez pedig büszkévé tesz. És abban is megerősít, hogy az elmúlt három évben jól dolgoztam, ez pedig arra motivál engem, hogy még jobban teljesítsek a Real Madridban.

Egy 14 BEK/BL-serleggel rendelkező klubba jöttél. Ez plusz nyomást helyez egy új játékosra?
Igen, de ez a Real Madrid történelme. Hozzászoktak a győzelemhez, ilyen a mentalitásuk: nyerni kell. De a győztes mentalitás a karakterem része.

A pályán vezér vagy. Láttuk, amint egy spanyol játékvezetővel, Del Cerro Grandéval vitatkozol egy tizenegyesről…
(nevet) A vezér szerep olyasmi, ami a természetemből fakad. Védőként éreztetned kell, hogy jelen vagy, beszélned kell a többiekhez… Ezt próbálom tenni én is. Szeretek jól kommunikálni, motiválni. Szerintem ez természetesen jön belőlem, nem megjátszott dolog, egyszerűen csak jön.

És milyen Rüdiger a pályán kívül?
Az ellentéte annak, amit a pályán látsz. Nem tekintek magamra szupersztárként, egy teljesen normális srác vagyok. Kitüntetett helyzetben vagyok, mivel jó életem van, nagyon nagy klubokban futballoztam, ezért is szeretnék a társadalomnak visszaadni valamit abból, amit az emberektől és a futballtól kapok. Szeretek kórházaknak segíteni, ott lenni Sierra Leonéban. Egy teljesen más jellegű helyen nőttem fel, mint amit most megengedhetek magamnak. Nem éltünk különösen jól, de mindig gazdagnak éreztem magam, mert a családommal voltam. Számomra az igazi érték a család.

Láttunk egy videót a napokban, amelyen arra kéred Hazard-t, hogy ne menjen a Madridba.
Igen, emlékszem. És abban az évben végül maradt is. Egy idénnyel később távozott, miután megnyertük az Európa-ligát. Amikor elment, szomorúak voltunk, de aztán örültem neki, hiszen tudtam, hogy gyerekkora óta a Madrid volt az álma, ezt elmondta nekünk. Nagy Zidane-rajongó volt. Nagyon örülök, hogy újra egy csapatban lehetünk, ezúttal a Madridban. Tudom, hogy nehéz évek voltak ezek számára, sok sérüléssel és problémával, de még mindig remélem, hogy a Madrid szurkolói láthatják azt az Hazard-t, akivel én játszottam, mivel kétségtelenül a világ egyik legjobbja volt.

 

Olyan védő vagy, aki szívesen megy előre.
Igen, így van. Vannak olyan pályarészek, ahol veszélyes lehetsz, én pedig próbálok annyi gólt lőni, amennyit lehet. Szinte mindig olyan csapatokban játszottam, ahol általában nálunk volt a labda, ez pedig sokat segített abban, hogy tanuljak. Már mondtam, hogy a futball fejezetekből áll, én pedig minden egyes fejezetben fejlődtem.

Hogy képzeled el az első madridi napodon, a bemutatásodon? Mit fogsz mondani a madridistáknak? Gondolkodtál már ezen?
Hogy mit mondok a madridistáknak és a csapattársaimnak, az könnyű, és már most is elmondhatom. Minden meccsen és minden helyzetben teljes szívvel teszem oda magam. Ezt tudom ígérni. Minden egyes napon 100%-ot fogok beleadni.

Fogunk látni téged a világbajnokságon?
Igen. Örülök, hogy Spanyolország ellen játszhatok, mivel ha meg akarod nyerni a tornát, a legjobbakat kell legyőznöd. Spanyolország pedig az egyik legjobb. A legutóbbi meccsünk ellenük (6-0) meglehetősen fájdalmas volt. Most, hogy Spanyolországba megyek, még izgatottabb vagyok emiatt, ti, spanyolok teljesen rám szálltok! (nevet) Egyértelműen nagyon boldog vagyok, hogy megtettem ezt a lépést.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK